Gorog csorba - reteta de la gradinita

de -Miti- in Ciorbe, 28 Mar 2011 | 4555 vizualizari

 

Pana se mai uita maruntelele gura casca la desene sa mai pun o reteta.:)))
Gorog csorba este de fapt Ciorba a la grec, pe care eu nu am facut-o niciodata, dar pe care maruntica mea mi-a laudat-o mult. Deci am luat reteta de la gradinita,de la bucatarese. Aici la noi, meniul este si in romaneste si ungureste,bucatarele fiind unguroaice,de aceea e gorog csorba. Mi s-a spus chiar de catre ele ca nu o sa iasa la fel,nici lor nu le iese la fel cand fac acasa. Probabil la gramada e mai bun:)) Oricum Jen a fost multumita de rezultat si eu bucuroasa ca am mai descoperit o reteta de ciorba.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg tacam de pui
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 lingura ulei
  • 200 gr smantana
  • suc de lamaie proaspat scurs,dupa gust
  • putina coaja de lamaie rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gorog csorba - reteta de la gradinita:

Se pune la fiert tacamul de pui cu o ceapa. Am crestat ceapa in patru si am pus-o la fiert cu tacamul.


Eu am folosit kukta, dar se poate la fel de bine si intr-o oala normala.


Intre timp se taie marunt ceapa si morcovul.


Se caleste in ulei ceapa si morcovul si se adauga supa de pui.


Pana fierb, se ia jos carnea de pe tacam.


Se adauga carnea la supa si se mai lasa sa dea un clocot.


Se stinge focul si se adauga smantana.


Se inacreste cu suc de lamaie proaspat stors si se presara putina coaja de lamaie.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gorog csorba - reteta de la gradinita" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (19)

Dana Cristea - pusikmea 1

29.03.2011, 08:40

si noua ne place tare mult

MotanLaOale 1

29.03.2011, 08:51

alinutzika 1

08.09.2011, 09:40

si mie imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste