Gratin de broccoli cu pui

de adriana65 in Pui, 26 Mar 2013 | 5775 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  400 g broccoli
  •  1 piept de pui
  •  20 g unt
  •  3 linguri ulei de măsline
  •  2 linguri de făină
  •  2 căţei de usturoi
  •  1 ceapă mică
  •  100 ml supă de pui
  •  150 ml lapte
  •  100 g smântână
  •  5 roşii uscate în ulei de măsline
  •  1 linguriţă capere
  •  250 g brânză mozzarella
  •  40 g parmezan ras
  •  3 linguri pesmet mare făcut în casă
  •  sare şi piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de broccoli cu pui:

Într-o tigaie mare se pune la încins untul şi 1 lingură de ulei. Pieptul de pui se taie cubuleţe, se pune în tigaie  şi se prăjeşte  pe toate părţile până ce acesta se rumeneşte şi devine uşor roşiatic.Se scoate pieptul de pui din tigaie şi se pune ceapa tocată. Se căleşte puţin apoi se adaugă usturoiul tăiat feliuţe. Se lasă împreună 1 minut, se adaugă făina se rumeneşte puţin apoi se stinge cu supa de pui şi lapte. Se adaugă smântâna şi brânza tăiată cubuleţe, amestecând continuu până ce aceasta din urmă se topeşte. Se condimentează cu sare şi piper  apoi sosul se pune la rece.

Cu uleiul rămas se unge un vas de cuptor. Broccoli se aranjează în vas, se adaugă pieptul de pui, jumătate din roşiile uscate tăiate fâşii şi capere. Se toarnă sosul de brânză şi restul roşiilor tăiate. Se acoperă cu parmezanul amestecat cu pesmet, se bate uşor vasul de masă pentru ca sosul să cuprindă şi ingredientele din stratul inferior apoi se dă la cuptor. 

Se coace la o temperatură de 220 grade timp de 35 - 40 de minute. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de broccoli cu pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Jambalaya de pui