Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi in Pui, 28 Mai 2017 | 1884 vizualizari

 

De cand a descoperit Merisor combinatia de cartofi cu varza, aceasta a devenit musacaua noastra preferata.
In acest weekend, a fost randul meu sa o prepar in proportie de 75 %, de restul s-a ocupat Merisor, bineinteles. ;)
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru piureul de cartofi:
  • 400 g cartofi albi
  • 100 g unt
  • 30 g parmezan
  • 100 ml lapte fierbinte
  • sare
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • Pentru umplutura de carne:
  • 500 g carne tocată (75% pui+25% porc)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2-3 graunti de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 50 ml ulei
  • 150 g bulion
  • Pentru umplutura de varza:
  • 1 varza acra
  • 110 ml ulei
  • 2 cepe
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • 100 g bulion
  • 1 legatura marar verde
  • Pentru gratinat:
  • 50 g cascaval afumat
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu varza si carne:

Se incepe mai intai cu varza care se toaca si se lasa la desarat pentru 10-5 minute, in apa cat sa o acopere. Daca este prea acra, se mai schimba odata apa.


Dupa acest interval, se caleste ceapa in ulei incins, apoi se adauga bulionul, dafinul, se amesteca de cateva ori, apoi se adaugă varza bine scursa si stoarsa.


Se lasa sa se prepare sub capac, potrivindu-se gustul cu piper si cimbru, iar la final, se adauga si mararul tocat.


Intre timp, se prepara si umplutura de carne.


Se toaca legumele si se pun la calit in ulei incins cu putina apa, apoi se adauga carnea tocata si se amesteca intens, pentru a se prepara uniform.


Spre final de preparare, se adauga bulionul si se potriveste gustul cu sare, piper si cimbru, iar dupa stingerea focului, se adauga verdeata tocata.


Pentru prepararea piureului, se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, iar cand sunt bine fierti, se scurge apa, se paseaza cartofii impreuna cu untul, apoi se dilueaza cu lapte fierbinte, atat cat sa iasa un piure cremos.


Dupa stingerea focului, se adauga patrunjelul tocat marunt.


Intr-un vas de yena uns cu unt, se pun un strat de cartofi, unul de carne tocata, altul de cartofi, apoi varza si se acopera cu inca un strat de cartofi.


Se acopera vasul si se da la cuptor pentru 10-15 minute, apoi se inlatura capacul, se rade cascavalul deasupra si se adauga un ou batut, apoi se da din nou vasul la cuptor, pentru 6-8 minute, pana se gratineaza musacaua frumos.


Chiar daca pare mult de munca, merita pentru ca iese foarte buna.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu varza si carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

29.05.2017, 18:03

Delicioasa

Gherca Daniela 1

29.05.2017, 19:16

foarte gustoasa!

Rocsi 1

29.05.2017, 20:26

Ce mi-as dori sa gust si eu putin din ea, sa ii aflu gustul! Arata intr-un mare fel!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ceva bun