Gratin de broccoli cu pui

de adriana65 in Pui, 26 Mar 2013 | 5844 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  400 g broccoli
  •  1 piept de pui
  •  20 g unt
  •  3 linguri ulei de măsline
  •  2 linguri de făină
  •  2 căţei de usturoi
  •  1 ceapă mică
  •  100 ml supă de pui
  •  150 ml lapte
  •  100 g smântână
  •  5 roşii uscate în ulei de măsline
  •  1 linguriţă capere
  •  250 g brânză mozzarella
  •  40 g parmezan ras
  •  3 linguri pesmet mare făcut în casă
  •  sare şi piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de broccoli cu pui:

Într-o tigaie mare se pune la încins untul şi 1 lingură de ulei. Pieptul de pui se taie cubuleţe, se pune în tigaie  şi se prăjeşte  pe toate părţile până ce acesta se rumeneşte şi devine uşor roşiatic.Se scoate pieptul de pui din tigaie şi se pune ceapa tocată. Se căleşte puţin apoi se adaugă usturoiul tăiat feliuţe. Se lasă împreună 1 minut, se adaugă făina se rumeneşte puţin apoi se stinge cu supa de pui şi lapte. Se adaugă smântâna şi brânza tăiată cubuleţe, amestecând continuu până ce aceasta din urmă se topeşte. Se condimentează cu sare şi piper  apoi sosul se pune la rece.

Cu uleiul rămas se unge un vas de cuptor. Broccoli se aranjează în vas, se adaugă pieptul de pui, jumătate din roşiile uscate tăiate fâşii şi capere. Se toarnă sosul de brânză şi restul roşiilor tăiate. Se acoperă cu parmezanul amestecat cu pesmet, se bate uşor vasul de masă pentru ca sosul să cuprindă şi ingredientele din stratul inferior apoi se dă la cuptor. 

Se coace la o temperatură de 220 grade timp de 35 - 40 de minute. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de broccoli cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Degetele de pui la cuptor