Gratin de cartofi si carne argentinian

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 14 Mai 2017 | 2890 vizualizari

 


 
Dupa reteta Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien, va propun o varianta cu carne de porc.
Este un fel de mancare familial foarte des intalnit pe site-utile de bucatarie din Argentina. Pe bune dreptate, caci este un fel de mancare complet; cartofi, legume carne...totul gratinat cu smantana.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/pastel-de-cerdo-y-batatas-gratin.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 2 cotlete frumoase de porc
  • 150 g de mazare ( proaspata, curatata si congelata)
  • 2 cepe esalota
  • 10 rosii cherry
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 lingura pudra fond de vitel (sau un 1 cub Knorr )
  • 10 cl de vin alb
  • 15 cl apa fiarta
  • 25 cl de smantana
  • 60 g de cascaval ras
  • 2 linguri ulei
  • 3 felii subtiri de bacon afumat
  • cimbru, dafin
  • sare, piper, boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi si carne argentinian:

Fierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca, se curata de coaja si se taie felii. 

Intre timp, puneti la prajit cotletele de porc intregi, intr-o tigaie in uleiul fierbinte. 

Se curata si se taie marunt ceapa esalota. Taiem rosiile in 2.

Se scoate carnea si punem la prajit ceapa.

Adaugati carnea taiata bucatele si vinul alb.

Puneti mazarea si rosiile taiate.

Adaugati pudra de vitel diluata in apa fiarta, cimbru, dafin, bulionul de rosii si amestecati.

Puneti sare si piper, boia de ardei si amestecati timp de 8-10 minutes.

Intr-un vas de copt uns, puneti un strat de cartofi si peste el 2 linguri de smantana, sare si piper.

Varsati apoi amestecul carne-legume si puneti deasupra restul de cartofi.

Presaram sare si piper peste cartofi, acoperim cu smantana si cu branza rasa.

Decorati cu feliile de bacon afumat.

Se coace la 200 ° C, timp de aproximativ 20 -25 minute, până când brânza este frumos rumenita. 

Se serveste fierbinte simplu sau cu o salata verde.

Este si mai bun a 2a zi, reincalzit.

TIPS-URI

1

Este si mai bun a 2a zi reincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi si carne argentinian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Catalina L 1

16.05.2017, 09:16

kytz- poti pune ce carne vrei : pui, porc, curcan.... dupa dorinta

Ancutsa 1

17.05.2017, 10:42

Arata tare bine!

oanapl 1

17.05.2017, 16:38

Ce bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de stevie