Gratin de cartofi si carne argentinian

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 14 Mai 2017 | 434 vizualizari

 


 
Dupa reteta Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien, va propun o varianta cu carne de porc.
Este un fel de mancare familial foarte des intalnit pe site-utile de bucatarie din Argentina. Pe bune dreptate, caci este un fel de mancare complet; cartofi, legume carne...totul gratinat cu smantana.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/pastel-de-cerdo-y-batatas-gratin.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 2 cotlete frumoase de porc
  • 150 g de mazare ( proaspata, curatata si congelata)
  • 2 cepe esalota
  • 10 rosii cherry
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 lingura pudra fond de vitel (sau un 1 cub Knorr )
  • 10 cl de vin alb
  • 15 cl apa fiarta
  • 25 cl de smantana
  • 60 g de cascaval ras
  • 2 linguri ulei
  • 3 felii subtiri de bacon afumat
  • cimbru, dafin
  • sare, piper, boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi si carne argentinian:

Fierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca, se curata de coaja si se taie felii.


Intre timp, puneti la prajit cotletele de porc intregi, intr-o tigaie in uleiul fierbinte.


Se curata si se taie marunt ceapa esalota. Taiem rosiile in 2.


Se scoate carnea si punem la prajit ceapa.


Adaugati carnea taiata bucatele si vinul alb.


Puneti mazarea si rosiile taiate.


Adaugati pudra de vitel diluata in apa fiarta, cimbru, dafin, bulionul de rosii si amestecati.


Puneti sare si piper, boia de ardei si amestecati timp de 8-10 minutes.


Intr-un vas de copt uns, puneti un strat de cartofi si peste el 2 linguri de smantana, sare si piper.


Varsati apoi amestecul carne-legume si puneti deasupra restul de cartofi.


Presaram sare si piper peste cartofi, acoperim cu smantana si cu branza rasa.


Decorati cu feliile de bacon afumat.


Se coace la 200 ° C, timp de aproximativ 20 -25 minute, până când brânza este frumos rumenita.


Se serveste fierbinte simplu sau cu o salata verde.


Este si mai bun a 2a zi, reincalzit.

 

TIPS-URI

1

Este si mai bun a 2a zi reincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi si carne argentinian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Catalina L 1

16.05.2017, 09:16

kytz- poti pune ce carne vrei : pui, porc, curcan.... dupa dorinta

ancutsa 1

17.05.2017, 10:42

Arata tare bine!

oanapl 1

17.05.2017, 16:38

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Iepure pe pat de cartofi