Gratin de cartofi si carne argentinian

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 14 Mai 2017 | 1735 vizualizari

 


 
Dupa reteta Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien, va propun o varianta cu carne de porc.
Este un fel de mancare familial foarte des intalnit pe site-utile de bucatarie din Argentina. Pe bune dreptate, caci este un fel de mancare complet; cartofi, legume carne...totul gratinat cu smantana.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/pastel-de-cerdo-y-batatas-gratin.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 2 cotlete frumoase de porc
  • 150 g de mazare ( proaspata, curatata si congelata)
  • 2 cepe esalota
  • 10 rosii cherry
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 lingura pudra fond de vitel (sau un 1 cub Knorr )
  • 10 cl de vin alb
  • 15 cl apa fiarta
  • 25 cl de smantana
  • 60 g de cascaval ras
  • 2 linguri ulei
  • 3 felii subtiri de bacon afumat
  • cimbru, dafin
  • sare, piper, boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi si carne argentinian:

Fierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca, se curata de coaja si se taie felii.


Intre timp, puneti la prajit cotletele de porc intregi, intr-o tigaie in uleiul fierbinte.


Se curata si se taie marunt ceapa esalota. Taiem rosiile in 2.


Se scoate carnea si punem la prajit ceapa.


Adaugati carnea taiata bucatele si vinul alb.


Puneti mazarea si rosiile taiate.


Adaugati pudra de vitel diluata in apa fiarta, cimbru, dafin, bulionul de rosii si amestecati.


Puneti sare si piper, boia de ardei si amestecati timp de 8-10 minutes.


Intr-un vas de copt uns, puneti un strat de cartofi si peste el 2 linguri de smantana, sare si piper.


Varsati apoi amestecul carne-legume si puneti deasupra restul de cartofi.


Presaram sare si piper peste cartofi, acoperim cu smantana si cu branza rasa.


Decorati cu feliile de bacon afumat.


Se coace la 200 ° C, timp de aproximativ 20 -25 minute, până când brânza este frumos rumenita.


Se serveste fierbinte simplu sau cu o salata verde.


Este si mai bun a 2a zi, reincalzit.

TIPS-URI

1

Este si mai bun a 2a zi reincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi si carne argentinian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Catalina L 1

16.05.2017, 09:16

kytz- poti pune ce carne vrei : pui, porc, curcan.... dupa dorinta

Ancutsa 1

17.05.2017, 10:42

Arata tare bine!

oanapl 1

17.05.2017, 16:38

Ce bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu cartofi noi