Gratin de conopida cu mozarella

de dentistutza in Mancaruri de legume, 18 Feb 2012 | 1638 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de conopida congelata ( c.ca 450 gr.)
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri rase faina
  • 300 ml. lapte
  • 250 ml. frisca lichida 15%
  • 100 gr mozarella
  • sare, piper cu generozitate
  • 4 linguri pesmet
  • optional-pt culoare- 1 cana legume mixte congelate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de conopida cu mozarella:

Conopida se pune la fiert in apa clocotita sarata. Eu am lasat-o 5-6 minute si am adaugat mixul de legume ca sa fiarba impreuna inca 3-4 minute.Intr-o craticioara se topeste untul in care se desface faina. Laptele rece se adauga dintr-o data si se amesteca cu un tel ca sa nu ramana cocoloase. Se fiebe pe foc mic amestecand tot timpul, timp de cateva minute pana se ingroasa putin. Se adauga smantana lichida si se fierbe cu totul inca doua- trei minute. Se adauga mozarella taiata bucatele, se condimenteaza gustand si se ia de pe foc. E bine sa se simta gustul piperului altfel compozitia va fi fada, fara gust! Se scurg legumele (sau, numai conopida) si se amesteca cu sosul alb. Intr-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu putin pesmet se toarna compozitia peste care se presara restul de pesmet, si se introduce la cuptor pana se gratineaza. pentru un aspect mai frumos, peste pesmetul de deasupra este bine de presarat cateva bucatele de unt.

 

TIPS-URI

1

in foto apar si doua oua dar nu le-am folosit...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de conopida cu mozarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

dentistutza 1

19.02.2012, 07:58

Miha 1

19.02.2012, 12:26

De multa vreme n-am mai mancat conopida...

babi5 1

17.08.2013, 07:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciupercute la cuptor