Gris cu lapte

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 11 Dec 2014 | 2829 vizualizari

 

Este un dulce pe care noi il savuram saptamanal!

 

INGREDIENTE

  • 2l lapte;
  • 250 g gris;
  • 500 g zahar;
  • esenta.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte:

Se pune laptele la fiert si inainte de a incepe sa clocoteasca se adauga grisul si se amesteca repede cu telul. Apoi se adauga zaharul si se amesteca continuu pana cand incepe sa clocoteasca si sa se ingroase. La final se adauga esenta si se mai lasa putin la foc mic, amestecandu-se in continuare pentru a nu se prinde.

Se toarna atunci cand este fierbinte in vase umezite cu apa rece.

TIPS-URI

1

Grisul se pune inainte ca laptele sa clocoteasca pentru a nu face cocoloase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bulion