Guguluf aperitiv

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2014 | 5329 vizualizari

 

Un aperitiv delicios cu ce aveți prin frigider ;)

 

INGREDIENTE

  • praz 2-3 bucati,
  • ulei de măsline,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • măsline dezosate cca. 300 g,
  • ciuperci de pădure marinate 1 borcan,
  • salam victoria cca. 100 g,
  • suncă presată cca. 100 g,
  • ou de gâscă 1 bucată,
  • pesmet 2-3 linguri,
  • făină albă cca. 4-5 linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf aperitiv:

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele,  se adaugă ciupercile, salamul și șunca mărunțită, lăsându-se la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat. Peste legumele călite se  adaugă 2-3 linguri de pesmet și se amestecă ușor până se încorporează.  Între timp oul de gâscă se bate energic cu făina și praful de copt.  Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se pune într-o formă de guguluf, vas termorezistent,  și se coace cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit. Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece. Vă asigur că e genial și senzațional, vorba colegelor mele!

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

oul de gâscă se poate înlocui cu 3 ouă de găină;) Spor și succes!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Reteta-Video 1

12.03.2014, 14:58

Ce bine arata!

cristeena20 1

14.03.2014, 13:10

M-ai dat pe spate Cris cu asta..chiar maine am musafiri asa ca il fac...multuemsc de reteta si sper sa iasa la fel de bun ca al tau

Panacris 1

14.03.2014, 16:44

Cu mare drag Cristina Nu are cum să nu iasă

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L