Guguluf cu branza si nuci

de epurasha2bb in Prajituri, 19 Feb 2010 | 1742 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 nuci,
  •  1 cescuta de branza sarata tare faramitata marunt de tot,
  • 1 cana faina alba,
  • 1 ou,
  • 1 cescuta de lapte,
  • 1 praf de copt,
  • 1 nuca de unt.
  • Pt.decor:
  • cateva jumatati de miez de nuca intreg
  • pt.sosul alb:
  • o lingura de unt,
  •  sare,
  • o lingura faina,
  • cateva linguri lapte,
  •  1 lingura iaurt,
  • 1 lingurita zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu branza si nuci:

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, tare ca pentru bezea.


Apoi separat galbenusurile se amesteca cu untul moale pana devine ca o crema.Se adauga cu grija amestecand usor de sus in jos peste albusuri.Apoi pisam bine de tot miezul de nuca, il amestecam cu branza faramitata bine, cu faina si praful de copt.Acest amestec se presara in ploaie usor peste spuma de ou cu unt.


Cand e gata omogenizat se toarna in forma de guguluf unsa cu unt si se baga la cuptorul incins la foc mediu cam 20 de minute sau pana se rumeneste.Daca nu sunteti siguri faceti testul cu scobitoarea, daca se ia pe ea aluat mai trebuie lasat la cuptor.Apoi cand e gata il scoateti si -l lasati sa se racesca putin


In acest timp faceti repede sosul alb pentru decor.Topiti untul apoi adaugati faina si apoi laptele.Amestecati energic cu un tel nemetalic ca sa evitati cocoloasele.Adaugati la sfarsit o lingura de iaurt simplu(eu am folosit Cremosso sau puteti pune o smanatana mai dulce)si zaharul pudra.Amestecati bine de tot si apoi turnati cu o lingura in mod dezordonat peste guguluf.


Adaugati jumatatile de nuca deasupra si gata! Este foarte pufos si are un gust extraordinar! Daca va place branza cu nuci sigur o sa va placa acest guguluf.Nu uitati sa impartiti cu cineva drag!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu branza si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

epurasha2bb 1

19.02.2010, 22:23

multumesc rivka! a fost foarte pufos si gustos! inspiratia mi-a venit de la guguluful auriu al lui miha si cum mie imi plac mult nucile si mancarurile cu branza , gata ideea! spre disperarea lui papabun care s-a saturat de gugulufuriscuze dar eu abia acum am inceput sa testez forma de guguluf!

Bunica 1

20.02.2010, 15:54

Eu inca nu am cumparat forma de guguluf, dar cred ca in curand o cumpar, ca prea mi-ati facut pofta. Nu am facut, dar te cred pe cuvant ca este bun si o sa-l incerc in curand. E foarte usor de facut! Multumesc de idee!

epurasha2bb 1

21.02.2010, 17:53

Cu placere Bunica, sunt sigura ca o sa-ti placa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu crema de branza si mure