Guguluf cu ciocolata

de anca_rm in Dulciuri, 10 Feb 2015 | 1046 vizualizari

 

Nu stiu cum sunteti voi dar mie imi place sambata sa am ceva dulce la masa si daca se poate sa si ramana pana luni , marti sa pot sa iau cate o bucatica dimineata sau dupa masa cand ajung acasa. De aceea de multe ori optez pentru prajituri fara crema . Tin mai mult si nici nu e asa mare inghesuiala la ele  .
Un ciocolatos perfect pentru cafeau de dimineata sau pentru o cana de lapte . Iese un aluat putin umed si bun .Nucile de deasupra se prajesc si capata acea aroma de nuca prajita inconfundabila. Delicios si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr ciocolata
  • 2 linguri zahar (50-60gr)
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 50 gr nuca
  • 1 praf de copt
  • 6-7 linguri faina (120gr)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu ciocolata:

Ciocolata impreuna cu laptele si untul le punem pe foc si amestecam pana cand se topeste toata ciocolata . Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Intr-un vas cu pereti inalti spargem ouale si le batem cu mixerul impreuna cu zaharul . Cand zaharul este dizolvat complet turnam ciocolata amestecand continuu . Adaugam faina si praful de copt si omogenizam.


Faina se poate amesteca in prealabil cu praful de copt , dar nu este obligatoriu . Turnam compozitia intr-o forma de chec sau guguluf ,presaram deasupra bucati de nuci si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute . In functie de marimea tavii se poate ca timpul de coacere sa fie mai mic. Incercati cu scobitoarea pentru siguranta . Forma mea de guguluf are diametru de 18 cm .


Daca vedeti ca se prinde prea tare deasupra puneti o folie de aluminiu peste si lasati pana este gata.

 

TIPS-URI

1

Se poate glazura cu ciocolata sau pudra cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bunica 1

10.02.2015, 17:17

Bun,bun!

Rocsi 1

10.02.2015, 21:30

Cat de bun si pufos!

mihaelar63 1

10.02.2015, 23:34

Pe placul meu !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Guguluf aromat