Guguluf cu pere si ciocolata

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Noi 2013 | 3467 vizualizari

 

Preluare de la Timea, foarte bun! >:D

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 180g faina
  • 1 budinca de cicolata (praf, 50g)
  • 125ml lapte
  • 100ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat Burbon
  • 3 pere coapte
  • 1lingura unt + 2 linguri faina pentru tapetat
  • GLAZURA
  • 100g ciocolata cu alune
  • 40g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu pere si ciocolata:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare.


Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.


Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se mixeaza dupa fiecare.


Faina se amesteca cu praful de budinca si praful de copt si se incorporeaza in amestec cu o spatula usor de jos in sus.


Perele se curata de coaja si se taie felii.


Forma de guguluf se tapeteaza cu unt si se presara cu faina.


Se toarna 1/3 din aluat, se pune un rand de felii de pere, inca 1/3 din aluat, inca un rand de felii de pere si restul de aluat.


Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 brade pentru 40 minute.


Se face proba cu scobitoarea.


Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca 10 minute si se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.


Ciocolata cu untul se topeste si se toarna peste guguluf lasand sa curga si pe margini.


Se lasa sa se intareasca ciocolata si se feliaza.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Este foarte usor de transportat, daca este nevoie, fara sa se strice forma sau glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu pere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

MotanLaOale 1

07.05.2016, 20:50

AdinaG 1

12.06.2016, 19:58

Arata atat de binee !

MotanLaOale 1

12.06.2016, 21:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata