Guguluf cu pere si ciocolata

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Noi 2013 | 5501 vizualizari

 

Preluare de la Timea, foarte bun! >:D

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 180g faina
  • 1 budinca de cicolata (praf, 50g)
  • 125ml lapte
  • 100ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat Burbon
  • 3 pere coapte
  • 1lingura unt + 2 linguri faina pentru tapetat
  • GLAZURA
  • 100g ciocolata cu alune
  • 40g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu pere si ciocolata:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.

Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se mixeaza dupa fiecare.

Faina se amesteca cu praful de budinca si praful de copt si se incorporeaza in amestec cu o spatula usor de jos in sus.

Perele se curata de coaja si se taie felii.

Forma de guguluf se tapeteaza cu unt si se presara cu faina.

Se toarna 1/3 din aluat, se pune un rand de felii de pere, inca 1/3 din aluat, inca un rand de felii de pere si restul de aluat.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 brade pentru 40 minute.

Se face proba cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca 10 minute si se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.

Ciocolata cu untul se topeste si se toarna peste guguluf lasand sa curga si pe margini.

Se lasa sa se intareasca ciocolata si se feliaza.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Este foarte usor de transportat, daca este nevoie, fara sa se strice forma sau glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu pere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu salata verde si maioneza

de RODIMUR 7

pe 23.07 la 22:30

Tort ecler cu capsuni si sos de ciocolata

de RuxyRux 9

pe 23.07 la 21:01

Chec aromat cu nuci si fructe confiate

pe 23.07 la 00:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

5802 puncte

mirela0911

3911 puncte

Rocsi

3310 puncte

 Adi

2700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ardei kapia copti umpluti cu branza
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu salata verde si maioneza

de RODIMUR 7

pe 23.07 la 22:30

Tort ecler cu capsuni si sos de ciocolata

de RuxyRux 9

pe 23.07 la 21:01

Chec aromat cu nuci si fructe confiate

pe 23.07 la 00:50

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata