Guguluf cu fructe confiate si scortisoara

de Valclaudia in Prajituri, 25 Dec 2013 | 1284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 4 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 100 gr. fructe confiate
  • 150 gr. ciocolata amaruie+5-6 linguri frisca lichida => glazura
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu fructe confiate si scortisoara:

Separam galbenusurile de albusuri.


Batem albusurile cu 5 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta.


Galbenusurile le frecam cu 5 linguri de zahar, scortisoara,adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, apa minerala.


Incorporam pe rand cate 1 lingura de faina si una de spuma de albusuri. La final adaugam fructele confate si amestecam usor cu o lingura de lemn sa nu se lases compozitia.


Turnam compozitia obtinuta in forma de guguluf unsa cu ulei, introducem forma in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata pentru aproximativ 30-40 min.


Facem testul cu scobitoarea, scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit in forma.


Scoatem guguluful din forma rasturnandu-l pe un platou.


Preparam glazura astfel: topim intr-o craticioara ciocolata amaruie in cateva linguri frisca lichida (5-6).


Ungem intreaga suprafata a gugulufului cu glazura obtinuta, ajutandu-ne de o pensula din silicon.


Presaram bombonele colorate si lasam cateva ore sa se intareasca glazura, apoi feliem si serbim.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fructe confiate si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

25.12.2013, 23:34

diaconta 1

26.12.2013, 22:55

wowwwwwwww ce bun trebuie sa fie

merisor 1

26.12.2013, 23:09

Ce bunatate!!! Cum de mi-a scapat asta? Cu siguranta am absentat cand ai postat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu portocale si ciocolata