Guguluf cu mere

de Rocsi in Prajituri, 3 Feb 2013 | 3921 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 270 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 75 ml suc de portocale stors proaspat
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 320 gr faina
  • 1 praf sare
  • 3 mere
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 linguirta scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu mere:

Spalam merele, le decojim si le facem feliute.
Le amestecam cu scostisoara, doua linguri de zahar apoi le lasam deoparte.
Separam ouale si mixam galbenusurile  cu 200 gr de zahar pana isi dubleaza volumul.
Incorporam uleiul, sucul de portocala, zaharul cu pastai de vanilie si coaja de portocala rasa.
Albusurile le batem spuma cu zaharul ramas.
Faina o amestecam cu praful de copt, praful de sare, o incorporam peste compozitia de galbenusuri, iar la sfarsit punem albusurile si amestecam usor cu o paleta de silicon.

Ungem tava de guguluf cu unt si tapetam bine cu faina.
Turnam 3/4 din compozitia in tava, asezam un rand de mere, restul de aluat si iar mere.

Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana guguluful prinde o culoare frumoasa deasupra si este bine copt (facem testul cu scobitoare).
Il scoatem din cuptor, il lasam sa se racoreasca si servim.

Este un guguluf foarte bun, textura pufoasa, delicios, doar ca puteti pune mai multe mere, la mine au fost cam putine dar atatea aveam in acel moment in casa.
Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie...Multumesc mult Adriana. Este foarte bun si o sa repet reteta curand cu mai multe mere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert guguluf cu mere