Guguluf de iarna

de Sylvia in Prajituri, 20 Feb 2010 | 2038 vizualizari

 

Ieri seara mi-am zis sa fac ceva dulce cu gustul iernii care aici in Franta nu pare foarte decisa daca sa ramana sau sa plece.

 

INGREDIENTE

  • Am pornit de la ce aveam prin casa si m-am gandit ca mi-ar face placere sa contina asa ca am pus : 5 oua,
  • 10 linguri de faina,
  • 10 linguri de zahar,
  • 50 grame de unt topit,
  • 3 linguri de suc de potocale proaspat stors,
  • o lingurita de praf de copt, 
  • o mana de stafide,
  • o lingurita de scortisoara,
  • un mar mare curatat si taiat cubulete
  • coaja de la o portocala  curatata bine de partea alba si tocata cubulete marunte.
  • Pentru decor am pus 75 de grame de ciocolata alba topita cu putin lapte si am presarat cocos.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf de iarna:

Preparare : batem albusul spuma cu zaharul si apoi adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, continuam cu untul topit si sucul de portocale. Adaugam apoi stafidele, scortisoara si coaja de portocala .


Turnam compozitia intr-o forma de guguluf tapetat cu unt si faina si adaugam bucatele de mere.


Se coace la 180 de grade in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, verificam cu testul scobitorii inainte de a-l scoate, daca iese curata inseamna ca e copt. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca apoi in invelim ciocolata topita cu lapte cat sa facem un strat aderent si sa patrunda putin in prajitura si pudram generos cu cocos.


Decoram centrul cu felii de portocala si este gata pentru servit. Cateva felii de guguluf si un ceai fierbinte de menta au fost o cina perfecta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Sylvia 1

20.02.2010, 20:56

Ma bucur ca va place servesc pe toata lumea.
Teo forma de asta am cumparat eu din Ro pt mama mea de la Cora si sa stii ca la Kauffland de ex am vazut o multime de branzeturi importate , macarpone, ricotta, camembert cam tot ce vrei a inceput sa se gaseasca si in Romania nu te lasa de bucatarit

silvi0ara 1

21.02.2010, 21:56

Asa este Sylvia,se gasesc aproape de toate si la noi.

Bya Ralu 1

11.12.2013, 18:18

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de ciocolata si menta