Prajitura cu visine si crema de lapte

de mirela0911 in Prajituri, 25 Feb 2016 | 1668 vizualizari

 

Mi-au fost ramas niste albusuri de la melci, aveam cateva visine ratacite prin frigider si am zis sa fac o prajitura cu visine si ceva crema. Dupa ce a fost gata, am zis in gandul meu ca o sa ajunga aruncata prajitura asta. Si ....... surpriza, s-a mancat atat de repede ca nu-mi venea sa cred. Mi se mai intampla sa fac prajituri nu foarte reusite, dar sa se manance mai bine decat cele bibilite. Cu siguranta patiti si voi din astea!:P Sau numai eu? :)))

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 3 albusuri
  • 2 oua mici
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 300 g faina
  • 2 lg cacao
  • un plic praf de copt
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • visine fara samburi

Crema:

  • 400 ml lapte
  • 3 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 150 g unt
  • 3-4 lg sirop de visine
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si crema de lapte:

Blatul: Intr-un bol se pun albusurile, cele doua oua si un praf de sare. Se mixeaza bine. Se adauga zaharul si se continua mixarea. Se pune alternativ uleiul si laptele. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt. Se toarna peste amestecul de oua, se amesteca la inceput pana se incorporeaza apoi se mixeaza pana se omogenizeaza. La final se adauga coaja rasa de lamaie.


Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza iar deasupra se aseaza visinele scurse. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 minute, pana trece testul scobitorii.


Crema: Faina se amesteca cu 150 ml lapte pana se dizolva. Restul de lapte se pune la fier impreuna cu zaharul. In momentul in care incepe sa fiarba, se toarna laptele cu faina si se amesteca continuu cu un tel sa nu faca cocoloase. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 8-10 minute, timp in care se amesteca sa nu se prinda de fund. Cand este gata, se ia de pe foc si se adauga untul. Se lasa sa se raceasca crema apoi se toarna siropul de visine si se amesteca.


Se scoate blatul pe o tava, se lasa sa se raceasca apoi se unge cu crema de lapte racita. Se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate presara deasupra ciocolata rasa.

2

Se poate prepara o crema de vanilie in locul celei cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

elucubratiiculinare 1

28.02.2016, 08:47

delicioasa

Moni_alex 1

29.02.2016, 17:14

Foarte buna!

Catalina L 1

29.02.2016, 20:01

top

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu budinca si prune