Gulas cu fasole noua - Bob gulas

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 19 Feb 2016 | 937 vizualizari

 

Va propun un gulas cu fasole noua, adica un Bob gulaş.....
Gulaş este un termen împrumutat de la maghiarul gulyas. 
Acest fel de mancare este cunoscut în toată lumea, ca având origine maghiară. 
Cuvantul gulyás înseamnă în maghiară „păstor de vite”.  
Gulya înseamnă cireada de vaci, iar gulyás este cel care se ocupa de cireadă. 
Mai demult, această mâncare a fost numită carne de gulaş, adică carne care este pregătită de păstorul de vite.  
Mai există şi varianta – supă, care se numeşte la maghiari gulyásleves, adică supă de gulaş. 
Mai este şi renumitul bob gulaş, în care se adaugă fasole.
(sursa: http://mamebune.ro/)

 

INGREDIENTE

  • 500 g de carne de vită
  • 500 g fasole noua curatata si apoi congelata
  • 5 cartofi
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa
  • 2 roșii
  • 1 ardel rosu
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingură paprika dulce
  • dafin, cimbru
  • 2 linguri pasta de tomate
  • verdeata tocata
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare,piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas cu fasole noua - Bob gulas:

Se curata si se taie ceapa si usturoiul marunt.


Rosiile si ardeiul le taiem cubulete. Curatam si taiem morcovii in rondele.


În oala sub presiune, punem la prajit carnea taiata în bucățele potrivite in uleiul de masline incins.


O revenim bine pe toate partile, adaugam ceapa si usturoiul si amestecam.


Cand ceapa este revenita adaugam rosiile, ardeiul, morcovii, condimentele si pasta de rosii.


Amestecati si gatiti timp de 5 minute.


Acoperiti carnea cu apa fiarta.


Se adauga fasolea și se fierbe timp de 30 de minute la foc mediu.


Adaugam cartofii curatati si taiati in 4, acoperim din nou si fierbem inca 15 minute la foc mediu.


Serviti fierbinte si decorati cu verdeata tocata.


Pofta Buna !!!!


 

TIPS-URI

1

am folosit fasole noua curatata si apoi congelata

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas cu fasole noua - Bob gulas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Catalina L 1

20.02.2016, 21:03

dia te astept

mamaieelena 1

21.02.2016, 17:22

anca_rm 1

22.02.2016, 11:21

hmm ce-mi place fasolea uscata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut