Gulas de oaie

de MIUTA in Oaie, 5 Mar 2011 | 17152 vizualizari

 

Fac foarte rar mancare cu carne de oaie.Poate de doua trei ori pe an,dar de fiecare data prefer gulasul.Mancaruri din carne de miel pregatesc in diverse feluri, dar carnea de oaie merge cel mai bine gatita GULAS.Va invit la o portie de gulas virtual desi mi-ar face placere sa va servesc in realitate.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de oaie
  • 4 buc.ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov 
  • pasta de ardei
  • condiment de gulas unguresc de la Fuchs
  • o lingura mare cu untura de porc
  • 50 ml vin rosu sec
  • cartofi 700 g
  • sare,piper,chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de oaie:

Am calit ceapa in untura de porc.Am adaugat un ardei si un morcov taiat cubulete.Am mai lasat la calit cateva minute si am pus pasta de ardei.Apoi am pus carnea de oaie curatata de pielite,spalata si taiata cubulete.Se sareaza si se condimenteaza cu condiment de gulas.Se lasa sa fiarba inabusit la foc mic sub capac.Daca scade zeama se completeaza cu apa calduta si se lasa la fiert.Se adauga chimenul si se lasa sa fiarba adaugand apa cand scade zeama.Cand carnea este aproape gata se adauga vinul.Se lasa cca 10 minute sa mai fiarba si se adauga cartofii curatati si taiati in patru.Se lasa iarasi la fiert tot la foc mic.In timp ce cartofii fierb zeama din gulas se leaga si se face ca un sos.Cand cartofii sunt fierti se mai condimenteaza daca mai este nevoie si se pune piperul la sfarsit.E delicios!!!!!

 

TIPS-URI

1

Carnea de oaie se tine o ora in apa cu boabe de piper,2 foi de dafin si o lingura de otet.Dupa o ora se da cateva minute in clocot si pe urma se stoarce apa si se arunca iar carnea se pune in gulas.Nu se simte nici gust nici miros de oaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de oaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

LUK 1

06.03.2011, 15:48

MotanLaOale 1

07.03.2011, 09:35

Mariuka 1

08.11.2011, 09:51

Foarte bun!
Intr-adevar pentru a indeparta mirosul si gustul carnii de oaie se foloseste otetul.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de pui cu galuste
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Miel umplut