Gulas de oaie

de MIUTA in Oaie, 5 Mar 2011 | 15114 vizualizari

 

Fac foarte rar mancare cu carne de oaie.Poate de doua trei ori pe an,dar de fiecare data prefer gulasul.Mancaruri din carne de miel pregatesc in diverse feluri, dar carnea de oaie merge cel mai bine gatita GULAS.Va invit la o portie de gulas virtual desi mi-ar face placere sa va servesc in realitate.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de oaie
  • 4 buc.ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov 
  • pasta de ardei
  • condiment de gulas unguresc de la Fuchs
  • o lingura mare cu untura de porc
  • 50 ml vin rosu sec
  • cartofi 700 g
  • sare,piper,chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de oaie:

Am calit ceapa in untura de porc.Am adaugat un ardei si un morcov taiat cubulete.Am mai lasat la calit cateva minute si am pus pasta de ardei.Apoi am pus carnea de oaie curatata de pielite,spalata si taiata cubulete.Se sareaza si se condimenteaza cu condiment de gulas.Se lasa sa fiarba inabusit la foc mic sub capac.Daca scade zeama se completeaza cu apa calduta si se lasa la fiert.Se adauga chimenul si se lasa sa fiarba adaugand apa cand scade zeama.Cand carnea este aproape gata se adauga vinul.Se lasa cca 10 minute sa mai fiarba si se adauga cartofii curatati si taiati in patru.Se lasa iarasi la fiert tot la foc mic.In timp ce cartofii fierb zeama din gulas se leaga si se face ca un sos.Cand cartofii sunt fierti se mai condimenteaza daca mai este nevoie si se pune piperul la sfarsit.E delicios!!!!!

 

TIPS-URI

1

Carnea de oaie se tine o ora in apa cu boabe de piper,2 foi de dafin si o lingura de otet.Dupa o ora se da cateva minute in clocot si pe urma se stoarce apa si se arunca iar carnea se pune in gulas.Nu se simte nici gust nici miros de oaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de oaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

LUK 1

06.03.2011, 15:48

MotanLaOale 1

07.03.2011, 09:35

Mariuka 1

08.11.2011, 09:51

Foarte bun!
Intr-adevar pentru a indeparta mirosul si gustul carnii de oaie se foloseste otetul.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!