Gulas de porc in sos de vin cu ceapa

de alilianaa in Porc, 19 Iul 2014 | 5712 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g gulas de porc
  • 4 cepe
  • 150 ml vin rosu sec
  • 4 rosii
  • 7-8 catei de usturoi
  • 30 ml ulei
  • sare, piper dupa gust
  • patrunjel verde- o legatura
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc in sos de vin cu ceapa:

Intr-o tigaie se pune ulei la incins. Intre timp carnea- cubulete a fost pregatita cu sare piper. Cand uleiul s-a incins bine punem carnea si 2-3 graunti de usturoi. O lasam sa faca o crusta frumoasa pret de 3-4 minute, dupa care se adaugam vinul rosu. O lasam la inabusit cca 15 minute.  Scoatem carnea pe servetele. In uleiul in care am inabusit carnea punem ceapa taiata solzisori. Se va colora ceapa de la vinul pus in tigaie. Amestecam...cand incepe sa se caleasca adaugam cateva linguri de apa ( 3-4). Cand ceapa s-a inmuiat punem carnea, daca nu mai este  suficient lichid mai adaugam vin ( 3-4 linguri), punem restul de usturoi si le lasam impreuna la inabusit. Dupa 10 minute, adaugam rosiile pe care le-am dat pe razatoare cu ochiuri mari. Lasam la fiert, potrivim de sare, piper, daca este nevoie, punem putin cimbru si mai lasam cca 5-10 minute la foc cu capacul pus.

Am servit cu mamaliguta calda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc in sos de vin cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc cu rosii