Papricas de porc cu galuste

de reisnaor_2006 in Porc, 31 Oct 2015 | 6951 vizualizari

 

O mancare gustoasa si satioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. carne de porc
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • 100 gr. pasta de tomate
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • Ptr. galuste:
  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de porc cu galuste:

            Ardeiul si ceapa le curatam si le taiem cubulete.Intr-o cratita punem 3-4 lg de ulei si calim pe rand ceapa si ardeiul.Dupa ce s-au calit adaugam si carnea taiata cubulete.Amestecam bine si lasam pentru 4-5 minute la calit.

            Pasta de tomate o diluam cu 1 cana de apa si o turnam peste carne. Condimentam cu sare si piper,complectam cu apa cat sa acopere carnea si acoperim cratita cu un capac .Lasam papricasul la foc mic pentru aproximativ 50 minute.

            Galustele le pregatim astfel:Batem ouale cu sarea si adaugam treptat faina.
            Aluatul trebuie sa fie moale, dar consistent (furculita sa lase urme vizibile cand o trecem prin aluat).
            Inainte sa adugam galustele in papricas trebuie sa ne asiguram ca avem destul sos. Daca este nevoie mai punem apa cu cateva minute inainte de a le adauga. Tot acum am pus si frunzele de dafin.
            Cu o lingurita luam portii mici de aluat si il adaugam in sos.
            Mai lasam papricasul sa fiarba pentru 10-15 minute, pana fierb galustele
si mai condimentam daca este cazul.Pofta buna.

TIPS-URI

1

Mai putem adauga si cateva rosii oparite, curatate de coaja si taiate marunt in mancare.

2

Se serveste cald cu o salata de varza, de castraveti sau de muraturi (dupa preferinte).

3

Daca nu facem galuste putem servi mancarea cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Gherca Daniela 1

01.11.2015, 10:37

AndrutzaP 1

16.03.2016, 10:40

Am facut-o si eu. Este foarte buna. Iubitul meu a fost incantat!!

Rahela Velicu 1

24.10.2016, 18:52

acum fac asta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Papricas de porc cu galuste