Papricas de porc cu galuste

de reisnaor_2006 in Porc, 31 Oct 2015 | 3019 vizualizari

 

O mancare gustoasa si satioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. carne de porc
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • 100 gr. pasta de tomate
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • Ptr. galuste:
  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de porc cu galuste:

Ardeiul si ceapa le curatam si le taiem cubulete.Intr-o cratita punem 3-4 lg de ulei si calim pe rand ceapa si ardeiul.Dupa ce s-au calit adaugam si carnea taiata cubulete.Amestecam bine si lasam pentru 4-5 minute la calit.


Pasta de tomate o diluam cu 1 cana de apa si o turnam peste carne. Condimentam cu sare si piper,complectam cu apa cat sa acopere carnea si acoperim cratita cu un capac .Lasam papricasul la foc mic pentru aproximativ 50 minute.


Galustele le pregatim astfel:Batem ouale cu sarea si adaugam treptat faina.

Aluatul trebuie sa fie moale, dar consistent (furculita sa lase urme vizibile cand o trecem prin aluat).

Inainte sa adugam galustele in papricas trebuie sa ne asiguram ca avem destul sos. Daca este nevoie mai punem apa cu cateva minute inainte de a le adauga. Tot acum am pus si frunzele de dafin.

Cu o lingurita luam portii mici de aluat si il adaugam in sos.

Mai lasam papricasul sa fiarba pentru 10-15 minute, pana fierb galustele

si mai condimentam daca este cazul.Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Mai putem adauga si cateva rosii oparite, curatate de coaja si taiate marunt in mancare.

2

Se serveste cald cu o salata de varza, de castraveti sau de muraturi (dupa preferinte).

3

Daca nu facem galuste putem servi mancarea cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Gherca Daniela 1

01.11.2015, 10:37

AndrutzaP 1

16.03.2016, 10:40

Am facut-o si eu. Este foarte buna. Iubitul meu a fost incantat!!

noiinbucatarie 1

24.10.2016, 18:52

acum fac asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc marinat, cu mustar si ciuperci