Gulas la ceaun

de Sidy in Vita, 13 Iul 2010 | 17525 vizualizari

 

Ceva bun ce facem noi de obicei cand iesim afara la iarba verde....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc si vita( se poate si pui)
  • 1 kg cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 2-3 patrunjei
  • 5-6 cepe verzi
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • 1 tub Piros Arany iute( pasta ardei)
  • sare
  • piper
  • paprika
  • 2-3 linguri ulei
  • chimion
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas la ceaun:

Se curata toate legumele si se taie cubulete. Carnea se taie la fel.Se face focul si se pune ceaunul cu putin ulei, la incalzit.Ceapa, ardeiul si rosiile se pun la calit in ulei.Cind sunt gata calite , se adauga bucatile de carne , paprika, chimion, sare si pasta de ardei iute. Se amesteca bine si cind carnea isi schimba culoarea se adauga 1 l apa si se lasa sa fiarba carnea bine. Cind este aproape fiarta se adauga apa necesara, zarzavatul iar peste 15 minute cartofii.

Cind sunt fierti se adauga galustele facute din faina si ou(se bat bine oul, se adauga faina si 1 lingura ulei si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca e prea tare se adauga apa , apoi se amesteca bine) Se rup cu o lingura si se lasa sa fiarba pina acestea se ridica deasupra.In acel moment gulyasul este gata. Se presara cu patrunjel verde tocat, deasupra.

TIPS-URI

1

Se poate servi alaturi de un ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

nadina73 1

17.07.2010, 17:22

cu siguranta a fost o nebunie e cea mai buna mancre la ceaon500 furcu

dobie 1

27.11.2013, 17:45

o mancare delicioasa felicitari si multumesc pt reteta o prepar de 2 ani dar pana in prezent nu am comentat.... este printre retetele mele preferate

abetina 1

04.09.2018, 10:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gulas de vitel cu vodca