Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot

de CulinaryRainbow in Slow Cooking, 21 Mar 2016 | 955 vizualizari

 

Rețetele de post sunt mereu o provocare pentru mine. Îmi plac preparatele diversificate, sunt o pofticioasă de nedescris și greu reușesc să mă abțin de la carne. Când totuși o fac, mă străduiesc să pregătesc preparate pe care să-mi facă plăcere să le repet. 

Aparatul de gătit digital Crock Pot mă ajută mult pentru că face fiecare experiență culinară mult mai plăcută. De cele mai multe ori pun ingredientele în vasul ceramic, setez programul de gătit și îmi văd liniștită de alte treburi. Pot chiar să uit de mâncarea pe care am pus-o în oală; Crock Pot slow cooker o va menține bună și caldă datorită funcției automate de ”păstrare la cald”.

 

INGREDIENTE

  • 4 buc gulii tinere
  • 1 buc morcov mic
  • 1 buc ceapă roșie
  • 4-5 rondele de ardei roșu tăiate cuburi
  • ulei de măsline extravirgin
  • 100 g orez
  • 50 g soia
  • 200 g pesmet
  • 2-3 cm praz (rădăcină+frunze)
  • 350 ml bulion
  • pătrunjel verde
  • sare roz
  • piper negru
  • paprika dulce
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot:

Pe cât pare de complexă, pe-atât de ușor e de preparat.

Pentru început, am hidratat soia în apă fierbinte. Am curățat și am scobit guliile. Miezul scobit l-am pus la congelator, e numai bun la supe sau ciorbe. 

Am tocat ceapa și ardeiul, am ras morcovul și le-am tras ușor la tigaie în puțin ulei de măsline.

Am pus orezul, legumele sotate, soia și ceva pătrunjel verde tocat într-un castron. Am potrivit gustul cu sare, piper și paprika și am omogenizat. Cu acest mix am umplut guliile. Am așezat guliile împreună cu bulionul și puțin ulei de măsline în vasul ceramic. Am setat funcția ”slow” a aparatului de gătit Crock-Pot slow cooker 4,7 Digital și am ”uitat” de ele vreo 5 ore și jumătate.  Mi-a rămas de pregătit doar pesmetul aromatizat, despre care îmi place să spun că e ”pesmetul magic”. Face un astfel de preparat mai special, mai savuros. 

Am rumenit pesmetul în puțin ulei de măsline, iar după ce l-am luat de pe foc am adăugat prazul tocat și un praf de sare. Am amestecat puțin, apoi am lăsat pesmetul deoparte. O aromă fină de praz va cuprinde fiecare granulă de pâine uscată iar gustul e nemaipomenit. Am așezat guliile fierbinți pe o farfurie presărându-le deasupra pesmetul aromatizat. Au fost delicioase și cu siguranță voi repeta acest preparat excepțional de post. Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot-0
Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot-1
Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot-2
Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot-3
Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot-4
Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot-5
Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot-6
Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot-7
Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot-8
Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot-9
Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot-10
Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot-11

COMENTARII (23)

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

03.04.2016, 17:22

Mulțumesc, Rux!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

12.04.2016, 20:25

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

12.04.2016, 21:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53