Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot

de Rita Ilies in Slow Cooking, 21 Mar 2016 | 1247 vizualizari

 

Rețetele de post sunt mereu o provocare pentru mine. Îmi plac preparatele diversificate, sunt o pofticioasă de nedescris și greu reușesc să mă abțin de la carne. Când totuși o fac, mă străduiesc să pregătesc preparate pe care să-mi facă plăcere să le repet. 

Aparatul de gătit digital Crock Pot mă ajută mult pentru că face fiecare experiență culinară mult mai plăcută. De cele mai multe ori pun ingredientele în vasul ceramic, setez programul de gătit și îmi văd liniștită de alte treburi. Pot chiar să uit de mâncarea pe care am pus-o în oală; Crock Pot slow cooker o va menține bună și caldă datorită funcției automate de ”păstrare la cald”.

 

INGREDIENTE

  • 4 buc gulii tinere
  • 1 buc morcov mic
  • 1 buc ceapă roșie
  • 4-5 rondele de ardei roșu tăiate cuburi
  • ulei de măsline extravirgin
  • 100 g orez
  • 50 g soia
  • 200 g pesmet
  • 2-3 cm praz (rădăcină+frunze)
  • 350 ml bulion
  • pătrunjel verde
  • sare roz
  • piper negru
  • paprika dulce
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot:

Pe cât pare de complexă, pe-atât de ușor e de preparat.


Pentru început, am hidratat soia în apă fierbinte. Am curățat și am scobit guliile. Miezul scobit l-am pus la congelator, e numai bun la supe sau ciorbe.


Am tocat ceapa și ardeiul, am ras morcovul și le-am tras ușor la tigaie în puțin ulei de măsline.


Am pus orezul, legumele sotate, soia și ceva pătrunjel verde tocat într-un castron. Am potrivit gustul cu sare, piper și paprika și am omogenizat. Cu acest mix am umplut guliile. Am așezat guliile împreună cu bulionul și puțin ulei de măsline în vasul ceramic. Am setat funcția ”slow” a aparatului de gătit Crock-Pot slow cooker 4,7 Digital și am ”uitat” de ele vreo 5 ore și jumătate. Mi-a rămas de pregătit doar pesmetul aromatizat, despre care îmi place să spun că e ”pesmetul magic”. Face un astfel de preparat mai special, mai savuros.


Am rumenit pesmetul în puțin ulei de măsline, iar după ce l-am luat de pe foc am adăugat prazul tocat și un praf de sare. Am amestecat puțin, apoi am lăsat pesmetul deoparte. O aromă fină de praz va cuprinde fiecare granulă de pâine uscată iar gustul e nemaipomenit. Am așezat guliile fierbinți pe o farfurie presărându-le deasupra pesmetul aromatizat. Au fost delicioase și cu siguranță voi repeta acest preparat excepțional de post. Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rita Ilies 1

03.04.2016, 17:22

Mulțumesc, Rux!

noiinbucatarie 1

12.04.2016, 20:25

Rita Ilies 1

12.04.2016, 21:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la Crock Pot