Gulyasleves [ supa gulas ]

de mihaelar63 in Supe, 20 Noi 2011 | 7268 vizualizari

 

Cu gandul la la gustosul gulash unguresc servit la el acasa , m-am documentat temeinic si m-am pus pe treaba.
Cum se potriveste bine , am pus senzationalul amestec picant intr-o farfurie ce o am de la maica [ bunica].

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vita
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe rosii
  •  2 ardei
  •  2 linguri pasta ardei rosu
  • 2 catei usturoi
  • 2 ligurite boia ardei
  • 2 lingurite chimen macinat
  • 2 foi de dafin
  •  100 ml ulei
  • 1 pahar de suc de rosii 
  •  sare
  • piper
  •  frunze telina
  • frunze patrunjel
  •  1 ardei iute
 
  • pt galuste
3 oua 1 lingura untura faina alba
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulyasleves [ supa gulas ]:

Ceapa si ardeii se curata si se toaca marunt.Carnea se spala si se taie cuburi .


Se prajeste ceapa , ardeiul.Se adauga carnea care a fost sarata . Se amesteca punand usturoiul tocat, pasta de ardei si praful de chimen.


Puneti apa 3-4 l +foile de dafin si fierbeti.Timpul de fierbere e diferit , depinde cat de tinerica era dansa , adica vacuta!!!


Cand carne e aproape fiarta se adauga cartofii curatati , spalati si taiati cuburi mai mari.


Din 3 oua batute + 1 lingura untura + sare si faina alba se face o maia mai groasa din care se ia cu lingura si se toarna in supa , rezultand galuste cat mai subtirele .


La sfarsit puneti sucul de rosii, ardeiul iute tocat si frunzele de telina .


Asezonati cu sare ,piper si patrunjel verde.

 

TIPS-URI

1

 Gulyas-ul nu are farmec daca nu e cat mai picant.

2

Rezultatulfinal  trebuie sa fie ceva  cu consistenta intre tocanita si supa .ori o tocana mai subtire , ori o supa mai groasa cum vreti sa o luati , tot buna este !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyasleves [ supa gulas ]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Criss 1

21.11.2011, 09:09

Foarte buna!

deliciousflavours 1

21.11.2011, 16:06

Gulyas-ul este printre retetele mele preferate
Arata bine si cu asemenea ingrediente tb sa fie si gustos!

diaconta 1

16.02.2012, 19:23

votat Mihaela bafta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Gulas