Guvizi prajiti

de Panacris in Peste, 20 Sep 2016 | 593 vizualizari

 

Nah, nu-i o rețetă wow, cum v-am răsfățat până acum. Dar se pare că mai e nevoie și de rețete simple, rapide și gustoase.


TataZmeu, chiar m-a întrebat, mama, tu când mai gătești ceva  simplu și bun ;) I-am spus, cumpără sau dă-mi idee ce să-ți gătesc și mă ”execut”. Azi m-a sunat, vrei sa cumpar creveți proaspeți, zic daaa. A ajuns la magazin și mă sună:  am luat creveți dar și guvizi :D, știu ”că-ți plac” :D, am răspuns involuntar, bine, să-i cureți :D Culmea când am ajuns acasă curăța peștii :D No, așa că am mi-am răsfățat bărbatul cu mâncare simplă, care poate chiar el să o prepare :D Guvizi prăjiți. Rețeta se pliază perfect pentru sloganul "Ziua cand imi rasfat nevasta", adică o pun mai puțin la treabă :D :))) ;)

 

INGREDIENTE

  • guvizi 4 bucăți,
  • mălai cca. 50 g,
  • făină albă de grâu cca. 50 g,
  • sare de mare,
  • ulei de palmier.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guvizi prajiti:

Guvizii se curăță de solzi și intestine, se sărează, apoi se lasă cca. 10 minute la odihnă. După ce s-au odihnit se trec prin amestecul de făinoase (mălai si făină albă de grâu), apoi se prăjesc în ulei fierbinte.

Se scot pe un șervet absorbant.

Se servesc ca atare sau lângă o mămăliguță și mujdei de usturoi!

 

Spor și poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Guvizi prajiti-0
Guvizi prajiti-1
Guvizi prajiti-2
Guvizi prajiti-3
Guvizi prajiti-4
Guvizi prajiti-5
Guvizi prajiti-6
Guvizi prajiti-7
Guvizi prajiti-8
Guvizi prajiti-9

COMENTARII (14)

Rux

Rux 1

20.09.2016, 22:01

Iti trimit si eu una bucata sot? Mmmmmmm cred ca-s wow!

miki_a

miki_a 1

21.09.2016, 19:50

Ne plac!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!