Harira - Supa crema de legume cu vita si taitei, a la Maroc

de hanna in Supe/Ciorbe, 10 Aug 2015 | 2118 vizualizari

 

Harira este supa de baza a marocanilor. Exista mai multe feluri de astfel de supe, iar aceasta este inspirata din partea de est al tarii unde poarta se deschide spre Algeria.

 

INGREDIENTE

  • ulei
  • carne de vita
  • 1 ceapa cubulete
  • 2 catei usturoi intregi
  • 1 cartof mare cubulete
  • 3 morcovi in jumatate
  • 1 ardei iute intreg
  • patrunjel tocat
  • felii de lamaie pentru ornat
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • boia iute
  • turmeric
  • ghimbir pudra
  • amestec de ingrediente marocan - rasul hanout ( se poate omite)
  • pasta de tomate
  • naut
  • taitei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Harira - Supa crema de legume cu vita si taitei, a la Maroc:

Se incinge uleiul in oala si se adauga ceapa, usturoiul si carnea. Se lasa la rumenit pana ceapa devine aurie.


Se adauga legumele (cartofii, morcovii, ardeiul si patrunjelul) si peste se toarna ingredientele pudra. Se amesteca sa se incorporeze bine.


Intr-un pahar cu apa se dizolva 3 linguri de concentrat de tomate, si se toarna in oala. Se amesteca bine si se lasa la foc mediu cateva minute pana se leaga toate ingredientele.


Se adauga apa cat sa acopere mancarea din oala si se inchide capacul. Se lasa la foc mediu pana cand carnea e moale si se rupe usor de pe os.


Se pregateste cu blender sau mixer vertical. Se scoate carnea din oala impreuna cu ardeiul iute, iar legumele si supa se amesteca la robot pana compozitia devine cremoasa si legumele s-au dizolvat. Daca supa e prea groasa, adaugati putina apa astfel incat sa nu se lipeasca apoi de oala.


Supa crema se pune inapoi in oala, impreuna cu carnea, taiteii si boabele de naut ( daca nautul e din conserva se adauga acum, daca e congelat se adauga odata cu legumele si se scoate pe farfurie impreuna cu carnea, inainte de a pune legumele la blender)


Se mai lasa la foc mic pana taiteii sunt moi, apoi se serveste intr-un bol ornat cu patrunjel tocat si bucati de lamaie.

 

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt de ajuns pentru 2 persoane, iar cele pudra se adauga dupa gust.

2

La legume se poate adauga un dovlecel sau zuchini.

3

Pentru un gust autentic, inainte de a adauga taiteii, se poate forma o pasta din apa/faina/otet ( sau suc de lamaie) si se incorporeaza, dar noua nu ne place pt ca supa devine portocaliu deschis si arata ''nefacuta'' :)

4

In loc de vita, se poate pune miel, pui sau carnea se poate omite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Harira - Supa crema de legume cu vita si taitei, a la Maroc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Dya Daniela Andrei 1

12.08.2015, 08:10

Interesanta!

Aletta 1

12.08.2015, 09:13

Micutza Luana 1

13.08.2015, 00:02

ce bn arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu pastai