Harira - Supa crema de legume cu vita si taitei, a la Maroc

de hanna in Supe/Ciorbe, 10 Aug 2015 | 5479 vizualizari

 

Harira este supa de baza a marocanilor. Exista mai multe feluri de astfel de supe, iar aceasta este inspirata din partea de est al tarii unde poarta se deschide spre Algeria.

 

INGREDIENTE

  • ulei
  • carne de vita
  • 1 ceapa cubulete
  • 2 catei usturoi intregi
  • 1 cartof mare cubulete
  • 3 morcovi in jumatate
  • 1 ardei iute intreg
  • patrunjel tocat
  • felii de lamaie pentru ornat
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • boia iute
  • turmeric
  • ghimbir pudra
  • amestec de ingrediente marocan - rasul hanout ( se poate omite)
  • pasta de tomate
  • naut
  • taitei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Harira - Supa crema de legume cu vita si taitei, a la Maroc:

Se incinge uleiul in oala si se adauga ceapa, usturoiul si carnea. Se lasa la rumenit pana ceapa devine aurie.

Se adauga legumele (cartofii, morcovii, ardeiul si patrunjelul) si peste se toarna ingredientele pudra. Se amesteca sa se incorporeze bine.

Intr-un pahar cu apa se dizolva 3 linguri de concentrat de tomate, si se toarna in oala. Se amesteca bine si se lasa la foc mediu cateva minute pana se leaga toate ingredientele.

Se adauga apa cat sa acopere mancarea din oala si se inchide capacul. Se lasa la foc mediu pana cand carnea e moale si se rupe usor de pe os.

Se pregateste cu blender sau mixer vertical. Se scoate carnea din oala impreuna cu ardeiul iute, iar legumele si supa se amesteca la robot pana compozitia devine cremoasa si legumele s-au dizolvat. Daca supa e prea groasa, adaugati putina apa astfel incat sa nu se lipeasca apoi de oala.

Supa crema se pune inapoi in oala, impreuna cu carnea, taiteii si boabele de naut ( daca nautul e din conserva se adauga acum, daca e congelat se adauga odata cu legumele si se scoate pe  farfurie impreuna cu carnea, inainte de a pune legumele la blender)

Se mai lasa la foc mic pana taiteii sunt moi, apoi se serveste intr-un bol ornat cu patrunjel tocat si bucati de lamaie.

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt de ajuns pentru 2 persoane, iar cele pudra se adauga dupa gust.

2

La legume se poate adauga un dovlecel sau zuchini.

3

Pentru un gust autentic, inainte de a adauga taiteii, se poate forma o pasta din apa/faina/otet ( sau suc de lamaie) si se incorporeaza, dar noua nu ne place pt ca supa devine portocaliu deschis si arata ''nefacuta'' :)

4

In loc de vita, se poate pune miel, pui sau carnea se poate omite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Harira - Supa crema de legume cu vita si taitei, a la Maroc" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu galuste