Hrean in otet

de Sim0na in Conserve, 6 Noi 2012 | 2636 vizualizari

 

Sursa: http://alexandra-bucatariamea.blogspot.ro/2012/09/hrean-in-otet.html

 

INGREDIENTE

  • 4 tije hrean (160 g)
  • 2 lingurite sare gronjoasa
  • 50 ml apa
  • 50 ml otet
  • ½ lingurita zahar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrean in otet:

Hreanul l-am curatat de coaja, apoi a inceput distractia: datul din razatoare.


Poate ar fi fost mai bine sa folosesc blanderul, dar.. am zis ca n-o fi chiar asa rau.. Ei bine, a fost!! Dar ptr ca au fost doar 4, am scapat relativ rapid. Deci, hreanul l-am dat prin razatoare, apoi l-am presarat cu sare si l-am lasat cca 30 minute. Intre timp am pus pe foc otetul, apa si zaharul, lasand pana a inceput sa clocoteasca. Am coperit vasul si l-am lasat sa se raceasca. Cand a fost rece am pus amestecul peste hrean, si am amestecat bine. Am pus hreanul in cateva borcanase (eu am avut borcane mici de cca 50 g), sterilizate in prealabil, apasand bine-bine pentru a nu ramane goluri de aer. Am capsat borcanele si le-am depozitat in loc racoros.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hrean in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

andreea_angelo 1

23.11.2012, 21:35

imi place la nebunie

Doralinda 1

25.10.2013, 20:40

Vreau si eu sa fac dar nu e prea mult otet?? Mi-a adus cineva din tara 2 tije si tocmail le-am ras, ce bine miroase!!!

Sim0na 1

26.10.2013, 20:10

Dora, mie nu mi s-a parut a fi prea.. acru.. Poti totusi sa reduci putin cantitatea de otet, daca crezi ca este prea acru ptr tine. Sper ca ai trecut cu bine peste rasul tijelor..
Pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Hrean in otet