Hrișcă cu legume și carne de porc (Grechka s myasom)

de DinDragostePentruGatit in Porc, 19 Ian 2013 | 5418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g hrișcă;
  • 600 g spată de porc;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi (150 g);
  • 80 g țelină (o felie potrivită);
  • 1 ardei kapia roșu;
  • 200 g varză roșie (1/4 dintr-o varză mică);
  • 50 mL bere;
  • 1 căpățână mică de usturoi;
  • cimbru;
  • boia dulce;
  • chili întreg;
  • o legătură de mărar;
  • Delikat;
  • ulei de floarea sorelui;
  • piper;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrișcă cu legume și carne de porc (Grechka s myasom):

Hrișca se spală și se pune la hidratat în apă fierbinte, circa 2-3 ore.


Se pregătesc legumele:


- ceapa și ardeii se toacă mărunt;


- morcovii și țelina se dau la răzătoare;


- varza se taie fâșii.


Carnea se spală și se taie cuburi.


Se condimentează cu boia dulce, cimbru, sare și piper.


Se lasă la rece circa 30 minute.


Carnea condimentată se prăjește într-o tigaie în puțin ulei, după ce s-a rumenit se adaugă un strop de bere, un chili uscat și se lasă pe foc circa 10-15 minute.


Într-o tigaie adâncă, poate fi wok, se pune puțin ulei de floare soarelui iar după ce s-a încălzit se călește circa 1 minut ceapa, se adaugă apoi morcovii și țelina iar dupa alte 2 minute, varza.


Se adaugă hrișca strecurată.


Carnea se adaugă peste amestecul de hrișcă și legume.


Spre final se adaugă ardeii și usturoiul zdrobit sau tăiat mărunt.


Se condimentează după gust cu puțin Delikat, sare și piper.


La final se presară mărar fin tocat.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hrișcă cu legume și carne de porc (Grechka s myasom)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

adry88 1

19.01.2013, 17:12

bun

Rocsi 1

19.01.2013, 18:51

Lau 1

19.01.2013, 19:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc "afumată"