Hummus

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 27 Mar 2014 | 14575 vizualizari

 

Este un aperitiv la modă în multe diete, iar acum pe timpul postului este vedetă.
O mâncare sănătoasă, bogată în proteine și fibre.

 

INGREDIENTE

  • 250 g năut uscat sau 500 g năut fiert
  • 2 linguri tahini - pastă de susan
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 3-4 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • boia de ardei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus:

Pentru că încercăm să mâncăm sănătos, vom evita conservele, deci vom fierbe chiar noi năutul. Punem năutul în apă rece cu o seară înainte să-l fierbem. Apa trebuie să depășească boabele de năut cu 10-15 cm, pentru că el va absorbi multă apă, aproape își va dubla volumul, chiar și greutatea. A doua zi dimineața, se spală bine în mai multe ape și se pune la fiert într-o oală de presiune pentru cel puțin o oră. În cazul în care nu aveți la îndemână o oală de presiune, timpul de fierbere poate dura chiar și 3 ore. Am auzit că se poate verifica foarte ușor dacă boabele sunt fierte corect și anume să se arunce cu putere o boabă pe perete și dacă se lipește, gata sunt fierte :) Nu am încercat, promit când fac data viitoare!


Scurgem de apă, dar nu aruncăm toată apa, vom păstra 1 cană. Lăsăm boabele de năut să se răcească un pic. Pentru a obține un hummus fin, mai avem un pic de muncă și anume să îndepărtăm pielițele de pe bobițele de năut :( Avem 2 variante: - prima și cea mai anevoioasă ar fi să luam fiecare bobiță, să o stângem ușor între degete, iar pielița se desprinde foarte ușor - asta în cazul în care năutul este bine fiert. - a doua ar fi să aruncăm toate boabele într-un castron cu apă, să frecăm boabele între palme și veți vedea cum pielițele se vor desprinde și se vor ridica la suprafața apei, clătiți și repetați operațiunea de mai multe ori. În varianta a doua, nu vom fi convinși că se elimină toate pielițele, ca în prima variantă.


După ce ați reușit cu boabele de năut, indiferent de varianta aleasă, nu ne mai rămâne decât partea cea mai simplă și anume pasarea ingredientelor. Într-un robot de bucătărie punem boabele de năut, cățeii de usturoi și o cană din apa în care a fiert. Amestecăm la viteză mare pentru 1 minut. Adăugăm tahini, usturoiul, sucul de lămâie și sare, piper după gust. Amestecăm din nou. Dacă pasta vi se pare prea solidă, puteți să mai adăugați apa în care a fiert. Se trasferă pasta într-un castron și se ornează cu ulei de măsline, un pic de boia de ardei și frunzulițe de pătrunjel. Se servește cu lipie sau pâine rustică.


Se păstrează la frigider chiar și 3-4 zile, dar oare rezistă nemâncat atât?

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Satisfyyourcravings 1

28.03.2014, 10:46

Ahhh, imi place!

MIUTA 1

28.03.2014, 12:31

lucy2002 1

11.04.2014, 13:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Humus