Humus cu faina de naut

de Catalina L in Mancaruri de post, 26 Noi 2018 | 7767 vizualizari

 

Continuu cu retele mele cu faina de naut.
Dupa reteta Crochete din cartofi si făina de năut m-am atacat de data aceasta la celebrul preparat Humus. Excelent pentru perioada de post, bun si consistent.
Făina de năut este una dintre alternativele cele mai sănătoase la făina de grâu. Nu are gluten şi este perfectă pentru orice fel de tratament termic.
Este bogata in proteine, are efect diuretic, contine putine calorii si te ajuta sa iti mentii o greutate normala.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/humus-cu-faina-de-naut.html

 

INGREDIENTE

  • o cana de faina de naut
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri pasta de tahini (crema de susan)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de chimen pudra
  • sucul de la o 1/2 de lamaie
  • sare
  • decor: masline, ulei de masline boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus cu faina de naut:

Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare.

Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu pentru 3 minute.

Daca pasta este prea subtire, adaugati faina de naut (era perfecta pentru mine).

Adaugati pasta de tahini si chimenul si amestecati inca 2 minute.

Luati de pe foc si puneti sucul de lamaie si uleiul de masline. 

Amestecati, verificati de sare.

Decorati dupa gust ulei de masline, patrunjel etc

Eu am presarat boia de ardei si decorat cu masline marinate.

Excelent pentru perioada de post, bun si consistent.

Serviti cu paine completa.

Nu faceti o cantitate mai mare, este ideal de consumat in aceeasi zi.

Devine un pic lichid pastrat la frigider, dar este la fel de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu faina de naut" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii