Iahnie de fasole

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 15 Mai 2011 | 3045 vizualizari

 

Am primit zilele trecute de la tante care-mi aduce lapte si branza de vaci, vreo cateva fasole, boambe, albe. Zici ca mi-ar fi adus cea mai scumpa carne de vanat:))) asa m-am bucurat.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr fasole
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • 3 foi dafin
  • 2-3 linguri bulion
  • o lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • o lingurita zahar
  • o legatura patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Lasam fasolea la inmuiat , de seara.


A doua zi o punem la fiert, in apa rece. Dupa cateva clocote schimbam apa, scurgandu-le si adaugand apa clocotita. Repetam din nou operatiunea dupa ce da iar in clocot apoi lasam fasolea la fiert la foc mic si o lasam pana ce fierbe bine de tot.


Intre timp tocam ceapa si dam morcovul pe razatoare.


Le calim in 3-4 linguri de ulei, pana se inmoaie bine.


Adaugam fasolea impreuna cu doua cani din apa in care a fiert (fasolea sa fie bine cuprinsa de apa), foile de dafin si boiaua.


Lasam la fiert pentru 20-25 minute apoi putem adauga patrunjelul tocat, bulionul, zaharul, sare si piper dupa gust.


Se serveste ca atare, cu mamaliguta si muraturi sau c-un carnacior afumat si prajit, alaturi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

rivka 1

19.05.2011, 17:25

dar unde se vede topul bucataras ca asa e de stufos aici ca eu nu reusesc sa il dibuiesc.

cristi , gaby are 2 copii si un barbat mi se pare de la sine inteles ca ea gateste mereu, chiar pe banda rulanta ...da...duhhh.

Sylvia 1

21.05.2011, 16:53

wow ce bine arata nu am mancat de o groaza de vreme, cred ca eu sunt pe locul 150 la cat de putin am gatit

Anamaria7 1

22.05.2011, 00:32

am mancat in postul Pastelui ultima data, mi-e door

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de linte cu mamaliguta