Iahnie de fasole

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 15 Mai 2011 | 2907 vizualizari

 

Am primit zilele trecute de la tante care-mi aduce lapte si branza de vaci, vreo cateva fasole, boambe, albe. Zici ca mi-ar fi adus cea mai scumpa carne de vanat:))) asa m-am bucurat.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr fasole
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • 3 foi dafin
  • 2-3 linguri bulion
  • o lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • o lingurita zahar
  • o legatura patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Lasam fasolea la inmuiat , de seara.

A doua zi o punem la fiert, in apa rece. Dupa cateva clocote schimbam apa, scurgandu-le si adaugand apa clocotita. Repetam din nou operatiunea dupa ce da iar in clocot apoi lasam fasolea la fiert la foc mic si o lasam pana ce fierbe bine de tot.

Intre timp tocam ceapa si dam morcovul pe razatoare.

Le calim in 3-4 linguri de ulei, pana se inmoaie bine.

Adaugam fasolea impreuna cu doua cani din apa in care a fiert (fasolea sa fie bine cuprinsa de apa), foile de dafin si boiaua.

Lasam la fiert pentru 20-25 minute apoi putem adauga patrunjelul tocat, bulionul, zaharul, sare si piper dupa gust.

Se serveste ca atare, cu mamaliguta si muraturi sau c-un carnacior afumat si prajit, alaturi.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (37)

rivka 1

19.05.2011, 17:25

dar unde se vede topul bucataras ca asa e de stufos aici ca eu nu reusesc sa il dibuiesc.

cristi , gaby are 2 copii si un barbat mi se pare de la sine inteles ca ea gateste mereu, chiar pe banda rulanta ...da...duhhh.

Sylvia 1

21.05.2011, 16:53

wow ce bine arata nu am mancat de o groaza de vreme, cred ca eu sunt pe locul 150 la cat de putin am gatit

Anamaria7 1

22.05.2011, 00:32

am mancat in postul Pastelui ultima data, mi-e door

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!