Am primit zilele trecute de la tante care-mi aduce lapte si branza de vaci, vreo cateva fasole, boambe, albe. Zici ca mi-ar fi adus cea mai scumpa carne de vanat:))) asa m-am bucurat.
Lasam fasolea la inmuiat , de seara.
A doua zi o punem la fiert, in apa rece. Dupa cateva clocote schimbam apa, scurgandu-le si adaugand apa clocotita. Repetam din nou operatiunea dupa ce da iar in clocot apoi lasam fasolea la fiert la foc mic si o lasam pana ce fierbe bine de tot.
Intre timp tocam ceapa si dam morcovul pe razatoare.
Le calim in 3-4 linguri de ulei, pana se inmoaie bine.
Adaugam fasolea impreuna cu doua cani din apa in care a fiert (fasolea sa fie bine cuprinsa de apa), foile de dafin si boiaua.
Lasam la fiert pentru 20-25 minute apoi putem adauga patrunjelul tocat, bulionul, zaharul, sare si piper dupa gust.
Se serveste ca atare, cu mamaliguta si muraturi sau c-un carnacior afumat si prajit, alaturi.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro