Iahnie de fasole cu afumatura.

de dicarmencitta1957 in Porc, 23 Feb 2010 | 4642 vizualizari

 

by dicarmencitta11957

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole alba boabe.
  • 1 ciolan afumat.
  • 3 linguri de bulion pasta.
  • 1 crenguta de cimbru verde.
  • sare,
  • piper proaspat macinat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu afumatura.:

Punem fasolea boabe curatata in apa si o lasam de pe o zi pe alta.A doua zi schimbam apa si punem fasolea la fiert.Mai punem o craticioara cu apa la incalzit si dupa ce am fiert fasolea cel putin 60 de minute,o rasturnam intr-o strecuratoare si o punem in alta apa la fiert.


Separat taiem carnea de pe ciolanul afumat.Dupa cel putin 30 de minute,scoatem iar fasolica intr-o strecuratoare si pregatim o craticioara in care punem,carnea taiata bucatele si apoi fasolica,la care addaugam si o crenguta de cimbru verde.Potrivim de sare,piper si alte condimente care va plac,punem apa fiarta cat sa nu se arda(aproape de nivelul fasolei,cu cat este mai multa apa trebuie sa fiarba mai mult) si o bagam la cuptor pentru cel putin 15 minute,dupa care o scoatem si punem bulionul indoit in apa fiarta si bagam din nou cratita la cuptor pentru 10-15 minute.


Eu personal las fasolea la inmuita de pe o zi pe alta si arunc apa de la fasole de 3 ori.Fasolea pe care am avut-o de aceasta data a trebuit sa o fierb mai mult,deoarece a fost un pic mai tare si mentionez ca eu nu pun bicarbonat, in iahnia de fasole,este bine sa o fierbem mai mult si sa aruncam apa de 3 ori.Bicarbonatul lasa un miros specific in iahnie si noi nu folosim.Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu afumatura." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Varza calita