Iahnie de fasole cu costita afumata

de merisor in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2012 | 17765 vizualizari

 

De cand le promit baietilor o iahnie cu afumatura, abia azi m-am tinut de cuvant.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • ardei
  • apa
  • sare
  • cimbru
  • foi de dafin
  • patrunjel
  • piper macinat
  • 1 capatana usturoi
  • suc de rosii
  • 1 Kg costita de porc afumata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu costita afumata:

Am spalat fasolea si am lasat-o 30 de minute in apa rece. De regula o las mai mult, dar azi n-am avut timp.


Am adaugat apa cat sa o acopere si am pus-o la fiert la foc mediu.


Cand a atins punctul de fierbere am scurs apa si am adaugat alta.


Am pus-o din nou la fiert repetand procedura.


Deci primele doua ape le scurg, abia la a treia las sa fiarba definitiv.


In alt vas am pus costita taiata si spalata si am acoperit cu apa.


Am lasat la fiert pana a atins punctul de fierbere dupa care am scurs apa, am clatit-o si am pus-o din nou la fiert in putina apa si am acoperit vasul.


Legumele le-am curatat si le-am tocat cu robotul. Ardei am folosit de la congelator deja tocat.


Cand fasolea s-a inmuiat am adaugat legumele tocate si costita afumata impreuna cu zeama in care a fiert, am potrivit de sare si am mai lasat cam 30 de minute dupa care am adaugat sucul de rosii. Am asezonat cu cimbru, piper si foi de dafin si am lasat sa fiarba la foc incet mestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.


Usturoiul curatat l-am trecut prin aparatul de pisat, apoi l-am adaugat in iahnia de fasole.


La final am adaugat patrunjel tocat.


Am servit alaturi de muraturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Lau 1

04.12.2012, 20:53

sigur nu mai ai

merisor 1

04.12.2012, 20:57

Lau, daca vii iti pastrez o portie ca mai am

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 11:13

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu carnati afumati