Iahnie de fasole la ceaun

de adriana65 in Porc, 8 Mai 2009 | 19545 vizualizari

 

Am sa va prezint o mancare traditionala, romaneasca, dar pregatita un pic mai altfel decat suntem obisnuiti. Mancarea este foarte simpla, se poate pregati afara, la iarba verde chiar, apropo de sezonul care va sa vina. Este vorba despre iahnia de fasole. Iahnia de fasole este o mancare care se poate prepara in gradina, pe cuptor sau la ceaun, pe foc de lemne. Acest mod de pregatire dandu-i o savoare aparte, carbunii din lemn contribuind la aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 700 g fasole alba boabe fiarta
  • 200 g carnat proaspat
  • 400 g carnat afumat
  • 400 g patrama de ceafa de porc
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 700 ml suc de rosii
  • 1 lingura untura de porc
  • 1 lingura pasta de ardei iute
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 1 lingura faina alba
  • 2 cuburi Knorr cu gust de costita afumata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole la ceaun:

Mai intai faceti un foc bun pentru a obtine jaratic cat mai mult. Dupa aceasta operatiune adaugati numai cate un lemn pentru a intretine jaraticul cat mai aspru. Deasupa lui, pe suporti, instalati un ceaun. Ceapa, ardeiul, morcovul, carnatul si pastrama, toate taiate feliute, le puneti in ceaun, in untura incinsa. Se lasa la calit, la foc potrivit, aproximativ 15 - 20 minute, pana scade apa ce o lasa ingredientele. Se adauga o jumatate de lingurita de boia de ardei, o lingurita de pasta de ardei iute, sare, se amesteca si se mai lasa pana se prajeste carnatul si se inmoaie legumele. Se adauga fasolea boabe fiarta; se pune o lingura de faina alba, se amesteca de 2 - 3 ori apoi se pune sucul de rosii, mirodeniile si cuburile Knorr, si se lasa la fiert toate pentru a se omogeniza aromele si a se forma sosul . Dupa aproximativ 15 minute mancarea este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc invelit in bacon si umplut cu carnat