Iahnie de fasole la ceaun

de adriana65 in Porc, 8 Mai 2009 | 14672 vizualizari

 

Am sa va prezint o mancare traditionala, romaneasca, dar pregatita un pic mai altfel decat suntem obisnuiti. Mancarea este foarte simpla, se poate pregati afara, la iarba verde chiar, apropo de sezonul care va sa vina. Este vorba despre iahnia de fasole. Iahnia de fasole este o mancare care se poate prepara in gradina, pe cuptor sau la ceaun, pe foc de lemne. Acest mod de pregatire dandu-i o savoare aparte, carbunii din lemn contribuind la aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 700 g fasole alba boabe fiarta
  • 200 g carnat proaspat
  • 400 g carnat afumat
  • 400 g patrama de ceafa de porc
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 700 ml suc de rosii
  • 1 lingura untura de porc
  • 1 lingura pasta de ardei iute
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 1 lingura faina alba
  • 2 cuburi Knorr cu gust de costita afumata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole la ceaun:

Mai intai faceti un foc bun pentru a obtine jaratic cat mai mult. Dupa aceasta operatiune adaugati numai cate un lemn pentru a intretine jaraticul cat mai aspru. Deasupa lui, pe suporti, instalati un ceaun. Ceapa, ardeiul, morcovul, carnatul si pastrama, toate taiate feliute, le puneti in ceaun, in untura incinsa. Se lasa la calit, la foc potrivit, aproximativ 15 - 20 minute, pana scade apa ce o lasa ingredientele. Se adauga o jumatate de lingurita de boia de ardei, o lingurita de pasta de ardei iute, sare, se amesteca si se mai lasa pana se prajeste carnatul si se inmoaie legumele. Se adauga fasolea boabe fiarta; se pune o lingura de faina alba, se amesteca de 2 - 3 ori apoi se pune sucul de rosii, mirodeniile si cuburile Knorr, si se lasa la fiert toate pentru a se omogeniza aromele si a se forma sosul . Dupa aproximativ 15 minute mancarea este gata.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bucataras 1

09.05.2009, 01:03

Cata ar fi in stare

Bucataras 1

09.05.2009, 01:04

))) tare cu La sau ia

elena1988 1

02.02.2011, 17:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan