Icre de crap cu ceapa

de adasev12 in Salate, 29 Iul 2010 | 7074 vizualizari

 

cu putin de ici..putin de dincolo...am gasit o formula de icre care ma satisface in sfarsit.vreti sa vi-o spun si voua? ok....

 

INGREDIENTE

  • 100 g icre de crap
  • 400-500 ml ulei
  • 2 felii de franzela
  • putin lapte pt inmuiat franzela
  • o jumatate de lamaie stoarsa
  • o jumatate de ceapa mica, rasa f marunt
  • 50 m apa minerala forte

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de crap cu ceapa:

Icrele se pun intr-o farfurie si cu o furculita se zdrobesc bine. Se soarce o jumatate de lamaie si se adauga jumatate din sucul stors peste icre si se mai bat putin cu furculita. imediat se vor lega si se vor deschide la culaore. sucul de lamaie le ajuta sa se lege bine si nu se vor taia in timpul prepararii, plus ca le da si un gust deosebit.


apoi se incepe cu uleiul turnat cate putin ca la orice maioneza. eu am folosit mixerul fiindca sunt mai pretentioase si in plus nu ma chinui s ale fac cu mana( am facut destul asa inainte).


cam pe la jumatatea preparaii se inmoie feliile de franzela in lapte f bine , se storc si se adauga la icre.se continua baterea sa se omogenizeze bine painea , apoi punem si ceapa rasa pe razatoarea mica si stoarsa de surpulsul de suc.eu am folosit ceapa verde putin mai mare...are gust mai bun.se mai adauga si suc de lamaie din ce a ramas, fiindca o sa devina mai groase.


se continua baterea icrelor si treptat se va adauga cate putin si apa minerala. aceasta o sa le faca f pufoase si in plus le deschide la culoare astfell incat la final vor deveni aproape albe.la sfarsit se potrivesc de sare , eventual putin piper daca va place( daca aveti din ala alb e mai indicat), eu nu am pus.


cam asta este...simplu, dar produsul final e delicios, credeti-ma pe cuvant.pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Icre de crap cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

lia maria 1

30.07.2010, 12:37

foarte bune

adasev12 1

03.08.2010, 14:51

numai o feliuta LALY? iti dau un castron ...sa-ti ajunga...

adasev12 1

03.08.2010, 14:51

multumesc pt comentarii fetelor, sunteti dragute.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de icre de caras