Icre de crap cu ceapa

de adasev12 in Salate, 29 Iul 2010 | 11391 vizualizari

 

cu putin de ici..putin de dincolo...am gasit o formula de icre care ma satisface in sfarsit.vreti sa vi-o spun si voua? ok....

 

INGREDIENTE

  • 100 g icre de crap
  • 400-500 ml ulei
  • 2 felii de franzela
  • putin lapte pt inmuiat franzela
  • o jumatate de lamaie stoarsa
  • o jumatate de ceapa mica, rasa f marunt
  • 50 m apa minerala forte

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de crap cu ceapa:

Icrele se pun intr-o farfurie si cu o furculita se zdrobesc bine. Se soarce o jumatate de lamaie si se adauga jumatate din sucul stors peste icre si se mai bat putin cu furculita. imediat se vor lega si se vor deschide la culaore. sucul de lamaie le ajuta sa se lege bine si nu se vor taia in timpul prepararii, plus ca le da si un gust deosebit.

apoi se incepe cu uleiul turnat cate putin ca la orice maioneza. eu am folosit mixerul fiindca sunt mai pretentioase si in plus nu ma chinui s ale fac cu mana( am facut destul asa inainte).

cam pe la jumatatea preparaii se inmoie feliile de franzela in lapte f bine , se storc si se adauga la icre.se continua baterea sa se omogenizeze bine painea , apoi punem si ceapa rasa pe razatoarea mica si stoarsa de surpulsul de suc.eu am folosit ceapa verde putin mai mare...are gust mai bun.se mai adauga si suc de lamaie din ce a ramas, fiindca o sa devina mai groase.

se continua baterea icrelor si treptat se va adauga cate putin si apa minerala. aceasta o sa le faca f pufoase si in plus le deschide la culoare astfell incat la final vor deveni aproape albe.la sfarsit se potrivesc de sare , eventual putin piper daca va place( daca aveti din ala alb e mai indicat), eu nu am pus.

cam asta este...simplu, dar produsul final e delicios, credeti-ma pe cuvant.pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Icre de crap cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata din icre de hering