Iepure cacciatore

de Dana_Retetegg in Mancaruri cu carne, 22 Noi 2012 | 5282 vizualizari

 

Reteta pare sofisticata, dar nu e greu de pregatit si e super gustoasa, mai ales ca e foarte frageda carnea de iepure. Seamana foarte mult la gust cu puiul asa ca va recomand sa o incercati fara teama, cu siguranta o veti savura cu mare placere :)

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de iepure (eu am avut pulpe),
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 2 ardei,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • 350 ml vin alb,
  • 1 legatura patrunjel,
  • 3-4 linguri de faina,
  • sare,
  • piper,
  • busuioc,
  • oregano,
  • 300 gr rosii + suc de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cacciatore:

Bucatile de iepure le-am spalat bine, le-am uscat cu un servet apoi le-am condimentat cu sare si piper. Le-am trecut prin faina si le-am pus la prajit in putin ulei.


Le-am rumenit bine pe ambele parti, apoi le-am scos pe o farfurie.


Intr-o cratita am incins 2-3 linguri de ulei, am adaugat ceapa tocata, morcovul dat pe razatoare si ardeiul taiat cubulete.


Le-am lasat cateva minute pe foc mic sa se caleasca, apoi am adaugat usturoiul taiat felii fine, sare, piper, busuioc si oregano.


Am pus si bucatile de iepure, apoi vinul.


Am lasat sa fiarba aproximativ 40-50 de minute, dupa care am adaugat rosiile+sucul de rosii.


Am pus si patrunjelul si am mai lasat 15-20 de minute.


Am servit iepurele cu mult sos si mamaliguta calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cacciatore" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Dana_Retetegg 1

23.11.2012, 16:07

elucubratiiculinare 1

23.11.2012, 19:58

Dana_Retetegg 1

23.11.2012, 20:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Iepure inabusit - Braised Rabbit