Iepure cacciatore

de Dana_Retetegg in Mancaruri cu carne, 22 Noi 2012 | 4666 vizualizari

 

Reteta pare sofisticata, dar nu e greu de pregatit si e super gustoasa, mai ales ca e foarte frageda carnea de iepure. Seamana foarte mult la gust cu puiul asa ca va recomand sa o incercati fara teama, cu siguranta o veti savura cu mare placere :)

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de iepure (eu am avut pulpe),
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 2 ardei,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • 350 ml vin alb,
  • 1 legatura patrunjel,
  • 3-4 linguri de faina,
  • sare,
  • piper,
  • busuioc,
  • oregano,
  • 300 gr rosii + suc de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cacciatore:

Bucatile de iepure le-am spalat bine, le-am uscat cu un servet apoi le-am condimentat cu sare si piper. Le-am trecut prin faina si le-am pus la prajit in putin ulei.  

Le-am rumenit bine pe ambele parti, apoi le-am scos pe o farfurie.  

Intr-o cratita am incins 2-3 linguri de ulei, am adaugat ceapa tocata, morcovul dat pe razatoare si ardeiul taiat cubulete.

Le-am lasat cateva minute pe foc mic sa se caleasca, apoi am adaugat usturoiul taiat felii fine, sare, piper, busuioc si oregano.  

Am pus si bucatile de iepure, apoi vinul.  

Am lasat sa fiarba aproximativ 40-50 de minute, dupa care am adaugat rosiile+sucul de rosii.  

Am pus si patrunjelul si am mai lasat 15-20 de minute.  

Am servit iepurele cu mult sos si mamaliguta calda.

 

COMENTARII (33)

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

23.11.2012, 16:07

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

23.11.2012, 19:58

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

23.11.2012, 20:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!