Tocanita de iepure

de Cris2711 in Iepure, 25 Apr 2015 | 3617 vizualizari

 

Primit de la mama l-am decongelat cu o seara inainte si dis de dimineata cumparat legume proaspete.Servita alaturi de o salata si cu paine proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure taiat in bucati
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • 100 gr. rosii taiate marunt in suc propriu
  • foaie de dafin
  • boia
  • faina
  • piper
  • sare dupa gust
  • 1 lingura smantana
  • ulei de masline
  • frunze de patrunjel proaspete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de iepure:

Intai am taiat ceapa marunt.

Apoi am taiat morcovii rondele,ardeiul rosu taiat cubulete.

Intr-o oala de 5 l  am incins uleiul de masline,am adaugat ceapa si am lasat la calit.

Apoi am adaugat bucatile de iepure, pe care am pus sare si piper.

Le-am calit cam doua minute pe o parte, doua minute pe alta.

Apoi am adaugat legumele si am mai lasat doua minute la calit.

Apoi am pus apa, circa 2,5 l-3 l.

Am lasat sa fiarba la foc mediu.

Am adaugat dafin, boia si rosii taiate in suc propriu.

Se mai adauga sare dupa gust daca este cazul.

Am lasat sa fiarba 90 de minute la foc mediu.

Apoi se face testul de carne si legume fierte.

Cand sunt fierte se pregateste faina cu smantana si putina apa pana se omogenizeaza ca o crema.

Peste se adauga sos din tocanita si cu polonicul se toarna peste restul compozitiei.

Am mixat sosul din tocanita cu blenderul si am presarat si frunza de patrunjel tocata marunt.

Se serveste calda.

 

 

 

TIPS-URI

1

Se serveste alaturi o salata.

2

Se poate servi si o garnitura de cartofi sau orez.

3

Sosul mixat cu blenderul este mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de iepure-0
Tocanita de iepure-1
Tocanita de iepure-2
Tocanita de iepure-3
Tocanita de iepure-4
Tocanita de iepure-5

COMENTARII (25)

Cris2711

Cris2711 1

26.04.2015, 17:39

Mire chiar ca a fost s-a papat,gata)

Ksenya

Ksenya 1

27.04.2015, 11:25

maine fac si eu reteta ta

Cris2711

Cris2711 1

27.04.2015, 13:13

Ksenya ma bucur noua ne-a placut tare mult asa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05