Tocanita de iepure

de Cris2711 in Iepure, 25 Apr 2015 | 4476 vizualizari

 

Primit de la mama l-am decongelat cu o seara inainte si dis de dimineata cumparat legume proaspete.Servita alaturi de o salata si cu paine proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure taiat in bucati
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • 100 gr. rosii taiate marunt in suc propriu
  • foaie de dafin
  • boia
  • faina
  • piper
  • sare dupa gust
  • 1 lingura smantana
  • ulei de masline
  • frunze de patrunjel proaspete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de iepure:

Intai am taiat ceapa marunt.


Apoi am taiat morcovii rondele,ardeiul rosu taiat cubulete.


Intr-o oala de 5 l am incins uleiul de masline,am adaugat ceapa si am lasat la calit.


Apoi am adaugat bucatile de iepure, pe care am pus sare si piper.


Le-am calit cam doua minute pe o parte, doua minute pe alta.


Apoi am adaugat legumele si am mai lasat doua minute la calit.


Apoi am pus apa, circa 2,5 l-3 l.


Am lasat sa fiarba la foc mediu.


Am adaugat dafin, boia si rosii taiate in suc propriu.


Se mai adauga sare dupa gust daca este cazul.


Am lasat sa fiarba 90 de minute la foc mediu.


Apoi se face testul de carne si legume fierte.


Cand sunt fierte se pregateste faina cu smantana si putina apa pana se omogenizeaza ca o crema.


Peste se adauga sos din tocanita si cu polonicul se toarna peste restul compozitiei.


Am mixat sosul din tocanita cu blenderul si am presarat si frunza de patrunjel tocata marunt.


Se serveste calda.



 

TIPS-URI

1

Se serveste alaturi o salata.

2

Se poate servi si o garnitura de cartofi sau orez.

3

Sosul mixat cu blenderul este mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Cris2711 1

26.04.2015, 17:39

Mire chiar ca a fost s-a papat,gata)

Ksenya 1

27.04.2015, 11:25

maine fac si eu reteta ta

Cris2711 1

27.04.2015, 13:13

Ksenya ma bucur noua ne-a placut tare mult asa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure cu usturoi verde