Iepure in sos alb

de nico15 in Mancaruri cu carne, 24 Oct 2012 | 9114 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru marinada:
  • 1,200 kg carne de iepure
  • 0,5 litru vin alb
  • 1 portocala
  • 3 stelute de anason stelat
  • 1 ceapa(pestisori)
  • 1 morcov(bare)
  • 1 telina(cuburi)
  • ceapa verde(cozile)
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita de turmenic
  • 10 boabe piper
  • 3 boabe de cardamom verde
  • cimbru / tarhon
  • sare, ulei
  • pentru friptura:
  • 200 g de masline verzi
  • 10 boabe de struguri
  • 1 frunza de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • 1 portocala(juice si coaja rasa)
  • 1oo g bacon feliat subtire
  • 1 ardei iute(rosu)
  • 100 gr de ciuperci(taiate in sectiune)
  • ceapa verde
  • tarhon
  • 250 ml de lapte
  • 250 ml vin alb
  • 1 cutie de lapte de cocos [a NU se citi cocos(pasare), hahaha]
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure in sos alb:

Taiem iepurasul, scoatem grasimea, portionam bucatile de carne si vom pune carnea in marinada tocmai pregatita, aceasta se poate si fierbe si lasa sa se raceasca dupa care adaugam bucatile de carne si lasam la marinat peste noapte. Dupa ce carnea a stat destule ore in marinada, o scoatem, o spalam si vom trece la pregatirea fripturii.

Maslinele(fara samburi) daca sunt la saramura, se arunca saramura si ele se pun la fiert, se va arunca respectivul lichid in care au fiert, deoarece are un gust amarui. Scoatem carnea care a fost marinata se va spala si o vom aranja in tava dupa cum urmeaza: punem ulei in tava care am tapetat-o cu folie de aluminiu, punem bucatile de carne, adaugam usturoiul taiat fin, frunza de dafin, ardeiul iute, boabele de strugure taiate pe jumatate si coaja de portocala rasa.

Dupa care acestea se vor acoperii cu patrate de bacon, ciuperci taiate in sectiune, se adauga juice-ul de portocala si felii de portocala. Peste aceasta adaugam maslinele, tarhon, cozile de ceapa verde taiate marunt si adaugam aproximativ 250 ml de vin alb, laptele, saram si piperam.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor o ora si zece minute dupa care incercam carnea, vom observa ca lichidul pe care l-am pus in tava se va evapora adaugam o cutie de lapte de cocos si mai lasam 30 de minute. Acest preparat l-am servit cu cartofi ”incendiari” cum spunea prietena mea Adriana. Cartofi “Incendiari” 600 g de cartofi seminte de fenicul fulgi de ceapa uscati unt amestec jamaican(format din trei tipuri de ardei iute, zahar brun si scortisoara, o delicatesa dar atentie cat puneti. Acest produs se poate achizitiona de pe site-ul:

www.pastaidevanilie.ro) eu i-am curatat cartofii i-am spalat si i-am taiat cubulete, dupa care i-am fiert in apa cu sare, cand acestia sunt facuti se scot si se scurg, ii punem pe servetele absorbante, dupa care presaram amestecul jamaican, masam cartofii(ii amestecam bine) si lasam 3-4 minute cat sa se prinda acest amestec de cartofi.

Pregatim o tigaie in care punem unt, cand acesta s-a topit adaugam cartofii, fulgi de ceapa, semintele de fenicul si ii lasam cat sa prinda o crusta aurie frumoasa. Mare atentie cat amestec adaugati este destul de picant si cere bere multa, hahaha.

Se poate servi cu sosul rosu de la celalalt iepuras sau cu sosul alb rezultat prin pasarea(blendarea) legumelor din tigaie si laptelui de cocos se potriveste de sare si se poate servi.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure in sos alb" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita saseasca de iepure servita la ceaun cu mamaliguta