Iepure marinat cu sos de legume si galusti de paine

de ala_oancea in Mancaruri cu carne, 27 Noi 2009 | 9123 vizualizari

 

Iepurele a fost killerit de tati, transat de mami si a ajuns la mine congelat :)

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure (de casa am avut eu)
  • Marinata:
  • 600 ml vin rosu
  • sare
  • boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • 5 catei de usturoi
  • Sos:
  • 2 cepe
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei rosu
  • sare, piper, boia
  • smantana
  • Galusti de paine:
  • 5 felii de paine
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • sare, piper, boia
  • 2,3 linguri faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure marinat cu sos de legume si galusti de paine:

Se pune carnea de iepure la marinat in vin si se adauga sare, usturoiul tocat, condimentele. Se lasa la rece de pe o zi pe alta, apoi se scoate din marinata, se spala si se aseaza intr-un vas cu apa, cat sa-l acope. Se adauga legumele, se condimenteaza si se lasa la fiert aproximativ o ora (depinde de cat de batran era iepurila).



Dupa ce carnea este fiarta, se scurge, se aseaza in tava, se stopeste cu putin ulei, se condimenteaza si se baga la cuptor pana se rumeneste frumos.



Legumele se scurg de o parte din zeama si se fac pasta cu blenderul.



Se pune o oala cu apa la fiert. Painea se taie cubulete si se prajeste in unt. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga oul, condimentele, faina si se formeaza galustii, mari cat o minge de tenis. Se pun in oala cu apa si se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.



Se serveste friptura de iepure cu sosul de legume si cu galustile de paine. Se adauga smantana dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure marinat cu sos de legume si galusti de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ala_oancea 1

29.11.2009, 15:57

Va multumesc frumos pentru comentarii Noua ne-a placut iepurele pregatit asa. Trebuie facut ceva sos deoarece carnea este cam seaca. Acuma depinde si de gusturi, eu de exemplu nu pot sa mananc miel Si cand ma gandesc ca vroiam sa pun o poza si cu iepurii vii Bine ca n-am pus ...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inima de vita cu legume picante