Iepure marinat cu sos de legume si galusti de paine

de ala_oancea in Mancaruri cu carne, 27 Noi 2009 | 8684 vizualizari

 

Iepurele a fost killerit de tati, transat de mami si a ajuns la mine congelat :)

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure (de casa am avut eu)
  • Marinata:
  • 600 ml vin rosu
  • sare
  • boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • 5 catei de usturoi
  • Sos:
  • 2 cepe
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei rosu
  • sare, piper, boia
  • smantana
  • Galusti de paine:
  • 5 felii de paine
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • sare, piper, boia
  • 2,3 linguri faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure marinat cu sos de legume si galusti de paine:

Se pune carnea de iepure la marinat in vin si se adauga sare, usturoiul tocat, condimentele. Se lasa la rece de pe o zi pe alta, apoi se scoate din marinata, se spala si se aseaza intr-un vas cu apa, cat sa-l acope. Se adauga legumele, se condimenteaza si se lasa la fiert aproximativ o ora (depinde de cat de batran era iepurila).



Dupa ce carnea este fiarta, se scurge, se aseaza in tava, se stopeste cu putin ulei, se condimenteaza si se baga la cuptor pana se rumeneste frumos.



Legumele se scurg de o parte din zeama si se fac pasta cu blenderul.



Se pune o oala cu apa la fiert. Painea se taie cubulete si se prajeste in unt. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga oul, condimentele, faina si se formeaza galustii, mari cat o minge de tenis. Se pun in oala cu apa si se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.



Se serveste friptura de iepure cu sosul de legume si cu galustile de paine. Se adauga smantana dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure marinat cu sos de legume si galusti de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ala_oancea 1

29.11.2009, 15:57

Va multumesc frumos pentru comentarii Noua ne-a placut iepurele pregatit asa. Trebuie facut ceva sos deoarece carnea este cam seaca. Acuma depinde si de gusturi, eu de exemplu nu pot sa mananc miel Si cand ma gandesc ca vroiam sa pun o poza si cu iepurii vii Bine ca n-am pus ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34