Iepure marinat cu sos de legume si galusti de paine

de ala_oancea in Mancaruri cu carne, 27 Noi 2009 | 11745 vizualizari

 

Iepurele a fost killerit de tati, transat de mami si a ajuns la mine congelat :)

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure (de casa am avut eu)
  • Marinata:
  • 600 ml vin rosu
  • sare
  • boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • 5 catei de usturoi
  • Sos:
  • 2 cepe
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei rosu
  • sare, piper, boia
  • smantana
  • Galusti de paine:
  • 5 felii de paine
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • sare, piper, boia
  • 2,3 linguri faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure marinat cu sos de legume si galusti de paine:

Se pune carnea de iepure la marinat in vin si se adauga sare, usturoiul tocat, condimentele. Se lasa la rece de pe o zi pe alta, apoi se scoate din marinata, se spala si se aseaza intr-un vas cu apa, cat sa-l acope. Se adauga legumele, se condimenteaza si se lasa la fiert aproximativ o ora (depinde de cat de batran era iepurila).

Dupa ce carnea este fiarta, se scurge, se aseaza in tava, se stopeste cu putin ulei, se condimenteaza si se baga la cuptor pana se rumeneste frumos.

Legumele se scurg de o parte din zeama si se fac pasta cu blenderul.

Se pune o oala cu apa la fiert. Painea se taie cubulete si se prajeste in unt. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga oul, condimentele, faina si se formeaza galustii, mari cat o minge de tenis. Se pun in oala cu apa si se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.

Se serveste friptura de iepure cu sosul de legume si cu galustile de paine. Se adauga smantana dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure marinat cu sos de legume si galusti de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ala_oancea 1

29.11.2009, 15:57

Va multumesc frumos pentru comentarii Noua ne-a placut iepurele pregatit asa. Trebuie facut ceva sos deoarece carnea este cam seaca. Acuma depinde si de gusturi, eu de exemplu nu pot sa mananc miel Si cand ma gandesc ca vroiam sa pun o poza si cu iepurii vii Bine ca n-am pus ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iepure impanat cu usturoi si garnitura de ciuperci, cartofi si dovlecel