Iepure pe pat de cartofi

de Steffy in Mancaruri cu carne, 29 Apr 2012 | 6285 vizualizari

 

Am primit un iepure de casa si m-am gandit sa fac ceva bun pentru aceasta duminica...iepuras umplut cu garnitura de cartofi la cuptor. Familia mea a savurat la maxim aceasta reteta, sper sa experimentati si voi.

 

INGREDIENTE

  • un iepure de casa
  • 500 g ficat de pui
  • 2 oua
  • 2 felii de paine
  • o ceapa
  • 2 fire de usturoi verde
  • o legatura patrunjel
  • 6 catei de usturoi
  • 100 ml vin rosu
  • condimente dupa gust
  • 50 ml ulei
  • 5 cartofi medii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure pe pat de cartofi:

Se pune iepurasul cu o seara inainte de a fi gatit intr-un vas cu vinul si condimentele pentru a fi mai fraged cand il pregatim.


Se fierbe ficatul de pui si se sfarama cu furculita. Se caleste ceapa si usturoiul verde taiate marunt. Se pune peste ficatul maruntit, apoi se adauga cele 2 oua, patrunjelul taiat marunt, miezul de la paine umezit in apa si stors. Cu aceasta compozitie umplem iepurasul, apoi il coasem.


Il asezam intr-o tava in care am pus ulei si il introducem la cuptor circa 20 minute.


Intre timp curatam cartofii si ii taiem rondele. Scoatem iepurasul si il intoarcem, apoi punem cartofii condimentati pe langa el. Facem cateva taieturi in iepuras si punem cateii de usturoi. Acoperim tava cu folie de aluminiu si introducem la cuptor inca 30 minute la foc mediu.


Dupa expirarea timpului, desfacem folia de aluminiu si mai lasam 30 minute la cuptor sa se rumeneasca, la foc mic.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure pe pat de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Steffy 1

01.05.2012, 10:00

Ma bucur ca va place.

Sim0na 1

02.05.2012, 18:37

N-am mai mancat de mult iepure...

babi5 1

30.08.2013, 17:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume