Iepure pe pat de cartofi

de Steffy in Mancaruri cu carne, 29 Apr 2012 | 10324 vizualizari

 

Am primit un iepure de casa si m-am gandit sa fac ceva bun pentru aceasta duminica...iepuras umplut cu garnitura de cartofi la cuptor. Familia mea a savurat la maxim aceasta reteta, sper sa experimentati si voi.

 

INGREDIENTE

  • un iepure de casa
  • 500 g ficat de pui
  • 2 oua
  • 2 felii de paine
  • o ceapa
  • 2 fire de usturoi verde
  • o legatura patrunjel
  • 6 catei de usturoi
  • 100 ml vin rosu
  • condimente dupa gust
  • 50 ml ulei
  • 5 cartofi medii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure pe pat de cartofi:

Se pune iepurasul cu o seara inainte de a fi gatit intr-un vas cu vinul si condimentele pentru a fi mai fraged cand il pregatim.

Se fierbe ficatul de pui si se sfarama cu furculita. Se caleste ceapa si usturoiul verde taiate marunt. Se pune peste ficatul maruntit, apoi se adauga cele 2 oua, patrunjelul taiat marunt, miezul de la paine umezit in apa si stors. Cu aceasta compozitie umplem iepurasul, apoi il coasem.

Il asezam intr-o tava in care am pus ulei si il introducem la cuptor circa 20 minute.

Intre timp curatam cartofii si ii taiem rondele. Scoatem iepurasul si il intoarcem, apoi punem cartofii condimentati pe langa el. Facem cateva taieturi in iepuras si punem cateii de usturoi. Acoperim tava cu folie de aluminiu si introducem la cuptor inca 30 minute la foc mediu.

Dupa expirarea timpului, desfacem folia de aluminiu si mai lasam 30 minute la cuptor sa se rumeneasca, la foc mic.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure pe pat de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi si carne