Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)

de Ksenya in Mancaruri de post, 17 Noi 2016 | 1973 vizualizari

 

 
 
Dupa prima supa ruseasca de carne:http://www.bucataras.ro/retete/soleanka-supa-rusesca-de-carne-75600.html, am revenit cu varianta a 2-a, cea de ciuperci. Fiind in post m-am gandit ca poate cineva, pentru diversitate, ar dori s-o incerce .
Urmeaza si varianta a -3-a.
 

 

INGREDIENTE

  • 600 grame ciuperci spalate si curatate, de padure ar fi ideal ( eu am avut hribi, panisoare, vulpite, ghebe si cativa iutari)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 5 linguri ulei floarea soarelui
  • 4 castraveti murati
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • 2,5 l stock de legume
  • 1 lingura faina alba
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 200 gr masline fara samburi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 felie de lamaie pentru fiecare portie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post):


Intr-o oala, ceapa o spalam, tocam si o calim in 3 linguri de ulei 2 minute, adaugam morcovul spalat si dat prin razatoarea mare. Mai lasam 2-3 minute. Adaugam pasta de tomate si faina, amestecam si mai inabusim 2 minute.


In paralel, ciupercile spalate le calim separat intr-o tigaie in celelalte linguri de ulei, la foc mediu, timp de 8 minute.


Castravetii ii taiem cubulete si-i fierbem separat 8 min, adaugam peste morcov si ceapa, inabusim 5 minute, adaugam ciupercile si mai inabusim 5 minute. Adaugam maslinele, stock-ul de legume si foile de dafin, fierbem la foc mic 10 minute acoperit cu capac.


Patrunjelul spalat si zvantat il tocam marunt.


Se serveste cu cate o feliuta de lamaie si verdeata proaspata. Cand nu e post se poate servi si cu smantana sau cu iaurt .


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cu cat sunt mai multe feluri de ciuperci cu atat mai buna iese supa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:14

mihaelar63 1

08.12.2016, 11:20

Cu siguranta ca doresc sa incerc

navidad_2017 1

03.01.2017, 20:10

Minunata reteta! Am facut cu mix congelat de ciuperci de padure (hribi, galbiori, chitarci, etc), caci numai asa gasesc aici si chiar si mofturosii mei carnivori au devorat-o! Castraveciori am avut numai in otet, dar maslinele "au dres-o".

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci champignon