Impletitura cu nuca, mere, scortisoara, ciocolata

de brunetica in Dulciuri, 30 Noi 2011 | 2348 vizualizari

 

Cand localitatea noastra isi serbeaza zilele gasim aceste impletituri delicioase.Si am vrut sa incerc si eu si au iesit delicioase si aproape identice .

 

INGREDIENTE

  • 600 g. faina
  • 250 g. smantana dulce
  • 50 g. zahar
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 70 g. unt
  • esenta vanilie
  • Umplutura
  • mere
  • scortisoara
  • miez de nuca
  • ciocolata 
  •  50 g. unt
  • 50 g. drojdie
  • 2 albusuri de ou
  • 100 g. zahar
  • 2 lingurtie de nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitura cu nuca, mere, scortisoara, ciocolata:

Intr-un vas punem faina crenuta si facem o adancitura in care adaugam drojdia dizolvata cu 2 linguri de apa calduta, adaugam smantana, zaharul, ouale, sarea,esenta si framantam dupa care adaugam untul topit si caldut si framantam pana obtinen o coca omogena si pufoasa ca aluatul de cozonac. Il lasam la crescut la loc caldut si invelit cu un prosopel umed si cald.


Pentru umplutura cu nuci procedam astfel = nucile le macinam , iar albusurile le batem spuma cu 3 linguri de zahar . Amestecam nucile macinate cu albusurile cu o spatula .


Pentru umplutura de mere= curatam merele , le spalam si le radem prin razatoarea mare, le scurgem de sucul propriu si le punem intr-o craticioara la calit cu 5 linguri de zahar , si o lingurita scortisoara, cand merele sau inmuiate le lasam la racit.


Pentru crema de scortisoara = scortisoara, nucsoara, 3 linguri zahar si untul moale la temperatura camere amestecam bine pina obtinem o crema omogena.


Pentru umplutura de ciocolata = folosim nutella si ciocolata


Cand aluatul nostru a crescut pe planseta infarinata rasturnam aluatul il impartim in 3 parti egale intindem o foaie o umplem cu ce dorim( crema de scortisoara, mere, ciocolata sau nuci) o rulam , cu un cutit taiem rulul ( dar nu tot lasam 2 centimetrii ) rulam partile ca pe spirale si dupa care le impletim, taiem si cei 2 centimetrii si ii impletim , asezam intr-o tava tapetata cu foaie de copt si lasam la crescut pentru inca 15 minunte.


Coacem la cuptorul incalzit , la foc mediu .


 

TIPS-URI

1

Pentru impletitura cu nuci , din compozitia de nuci am oprit 4 linguri , iar dupa ce am asezat impletitura in tava am uns impletitura cu crema de nuci.

2

Asa am procedat si cu crema de scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitura cu nuca, mere, scortisoara, ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

brunetica 1

16.12.2011, 16:35

multumesc MVMIH

MVMih 1

16.12.2011, 16:46

Cu placere Brunetica...tare bun...din pacate n-am ce sa-ti dau in schimb...ultima oara am "bushit" la muraturi...nu la finetzuri cum prepari tu

brunetica 1

16.12.2011, 18:14

Dragul meu MVMIH sa nu razi de mine dar eu la muraturi nu stiu sa le pun, te admir si felicitari pentru muraturile tale incet incet ai sa faci si tu dulciuri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi cu nuca si scortisoara