Impletituri sarate

de T I M E A in Piine, 20 Feb 2013 | 6811 vizualizari

 

Impletiturile mele au la baza reteta painicilor Laugenbrot. Foarte bune impletiturile mai ales daca va place sarat :).

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • un plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • 270 ml apa calduta
  • 5 linguri ulei
  • Extra:
  • 2 l apa
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 lingurite sare
  • + sare grunjoasa pentru presarat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletituri sarate:

Punem drojdia la dospit in putina apa calduta (luam din cei 270 ml) amestecata cu o lingurita zahar, timp de aprox 10 min.


Cernem faina intr-un vas, amestecam cu sarea si facem un cerc in mijloc unde turnam apoi drojdia dospita. Adaugam treptat restul de apa calduta si uleiul si framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de degete.


Acoperim si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, aprox 40-50 min.


Dupa ce a dospit impartim aluatul in 4 parti egale. Fiecare parte o impartime in cate alte trei parti egale. Cu mainile unse cu ulei formam pe masa de lucru unsa cu putin ulei, cate 3 suluri pe care le impletim pe rand.


Lasam impletiturile sa dospeasca inca 15-20 minute timp in care pregatim apa in care urmeaza a fi scufundate.


Intr-un vas cu diametrul mai mare cat sa incapa impletiturile, punem 2 l de apa cu sarea si bicarbonatul. Cand incepe apa sa fiarba punem pe rand impletitele noastre si lasam in apa aprox 30 secunde. Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Presaram deasupra sare grunjoasa.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aprox 20-25 minute pana se rumenesc frumos.


Scoatem din cuptor si asezam impletiturile pe un prosop pana se racesc si se pot servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Impletituri sarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (69)

Ligia Bxl 1

21.11.2013, 22:44

vaiii ce minunatii!la favorite daca-mi permiti

T I M E A 1

21.11.2013, 23:07

Ligia ma bucur ca iti plac

jolygina 1

14.12.2014, 17:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34