Individual Chicken Pies

de Poliana in Pui, 5 Oct 2012 | 8540 vizualizari

 

Aceste placinte sunt un adevarat deliciu, toti ai casei am fost incantati si am savurat intens fiecare inghititura. Este o nou reteta frantuzeasca inspirata din cartea 'Pastry' a lui Michel Roux, carte de care eu sunt super multumita. Nu am respectat eu reteta de acolo dar am retinut partea cu puiul si legumele care s-au combinat pentru a da nastere unei placinte super bune, fara nicio exagerare.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr classic puff pastry/ foietaj
  • 600 gr piept de pui
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe medii
  • 150 gr brocolli proaspat
  • 2 rosii
  • 1/2 pahar vin
  • 50 gr unt
  • sare piper dupa gust
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 lingura faina
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • - 2 linguri smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Individual Chicken Pies:

Am folosit aluatul frantuzesc ramas de la somonul in crusta,ceea ce mi-a ramas dintr-o portie de aluat facut in casa, dar se poate folosi si foietaj gata cumparat, sau facut in casa dupa tehnica pe care o stie fiecare.

Punem la fiert morcovii si brocolli in apa cu sare, fierbem pentru 15 minute, le scurgem, fara sa aruncam apa in care au fiert, si le lasam deoparte.

Cepele le curatam si tocam marunt. Ardeiul il spalam si-l taiem cubulete. Rosiile, dragele de ele le taiem cuburi de asemenea.

Untul il topim intr-o tigaie mai mare, adaugam ceapa si ardeiul si le lasam la calit 2-3 minute. Punem si rosiile, si mai lasam pe foc inca 2-3 minute. Pieptul de pui il taiem cubulete si-l adaugam in tigaie, lasam amestecul pe foc 5 minute, dupa care adaugam vinul si mai lasam 15 minute la fiert.

Morcovul il taiem marunt, desfacem buchetele mici de brocolli si le punem in tigaie, adaugam 1/4 pahar de apa in care au fiert, o lingura de faina, o jumatate de lingurita de oregano si mai lasam 5 minute pe foc pana se leaga compozitia.

Partea cea mai grea a trecut, urmeaza partea distractiva...ca doar nu se termina reteta asa banal.

Ungem 4 forme termorezistente cu unt, ale mele au avut 14cm diametru. Aluatul frantuzesc il intindem intr-o foaie subtire de 0.5mm. Decupam cercuri de diametru mai mare decat formele, le punem in forma astfel incat sa ne ajunga si pe margini. Repartizam in mod egal compozitia de pui cu legume. Deasupra punem un capacel de aluat, apasam bine pe margini ca sa-l inchidem ca pentru o placinta, si ungem cu amestecul facut din ou si smantana. Mie mi-a mai ramas putin aluat si m-am jucat facand mici modele pe care le-am pus deasupra placintelor.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute, pana cand vedem ca sunt bronzate frumos de deasupra. Le scoatam pe un gratar, si musai sa asteptam 10 minute sa se raceasca, pentru ca placinta asta frige rau, nu gluma...dar sa nu intrebat de unde stiu.

Stiu ca pare putin complicata treaba asta, dar nu e o reteta care sa o faci in orice zi, ci este una de zile mari, iar daca vreti sa va impresionati musafirii, e o alegerea potrivita. Daca inca nu sunteti convinsi atunci va invit la masa!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Individual Chicken Pies" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (26)

Poliana 1

10.10.2012, 08:17

Va multumesc din suflet tuturor si va pupacesc cu drag!!

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 08:46

o bunatate

babi5 1

07.10.2014, 20:35

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta indiana de pui