Inghetata asortata: vanilie, fulgi de ciocolata si citrice

de Ancutsa in Dulciuri, 16 Iun 2016 | 1688 vizualizari

 

Acum cateva luni am testat aparatul de inghetata, experimentand tot felul de arome si am postat pe blog o reteta, pe care doresc sa o impartasesc azi cu voi. Reteta e pentru 6 portii si fiecare pahar contine o cupa de inghetata cu vanilie, o cupa cu citrice si o cupa cu fulgi de ciocolata.
 

 

INGREDIENTE

  • Galbenusurile de la 4 oua,
  • 4-5 linguri zahar (sau dupa gust),
  • 1 varf de sare,
  • 300 ml lapte caldut,
  • 1 pastaie de vanilie;
  • 250 ml frisca lichida;
  • Pentru arome: ciocolata neagra, coaja de lamaie, coaja de portocale, o lingurita zeama de lamaie.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata asortata: vanilie, fulgi de ciocolata si citrice:

Vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator.

Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.

Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o pastaie de vanilie, impreuna cu pastaia. Apoi se lasa un pic la racit laptele (cat sa fie cald, nu oparit) si se toarna in fir subtire peste oua, amestecand continuu, pana omogenizam. Crema astfel obtinuta se va gati pe baie de aburi, pana incepe sa se ingroase un pic, dupa care se da de pe foc si se lasa la racit.

 

Apoi, aceasta compozitie se imparte in trei: o parte ramane simpla, avand doar aroma de vanilie. A doua parte se amesteca bine cu putina coaja rasa de lamaie, o lingurita de zeama de lamaie, putina coaja de portocala tinunta in zahar la borcan, impreuna cu un pic din siropul lasat in el. In cel de-al treilea castron vom rade cateva patratele de ciocolata neagra, dupa ce s-a racit acea crema de oua, pentru ca fulgii de ciocolata sa nu se topeasca.

 

Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale. Apoi turnam frisca in cele trei vase si amestecam bine cu mixerul.

Crema obtinuta se toarna in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). Daca nu aveti aparat special, se da crema la congelator si din 30 in 30 de minute se scoate si se amesteca, pentru a nu face ace, pana avem inghetata de consistenta dorita.

Timpul practic de pregatire este de aprox 1 ora si jumatate.

Se poate servi cu foi de napolitana.

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/inghetata-asortata-vanilie-fulgi-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata asortata: vanilie, fulgi de ciocolata si citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

16.06.2016, 22:10

AndrutzaP 1

17.06.2016, 09:28

dantes 1

18.06.2016, 13:31

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lapte praf