Inghetata cu lemon curd si afine

de laura_n in Dulciuri, 15 Iul 2015 | 4105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru crema de lamaie:
  • - 3 galbenusuri
  • - 2 lamai
  • - 4 linguri zahar brut
  • - 80 g unt de casa
  • - 400 g mascarpone
  • - 3 albusuri
  • - 3 linguri zahar alb pudra
  • - afine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu lemon curd si afine:

Pregatim intai crema de lamaie ca sa se poata raci si sa o putem incorpora in crema finala.

Asadar, separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam cu zaharul. Lamaile le spalam si le stergem, apoi le radem coaja si le stoarcem sucul. Adaugam sucul si coaja rasa de lamaie peste galbenusuri si amestecam. Punem vasul pe foc si amestecam cu un tel continuu pana capata consistenta crema, apoi adaugam untul si mai lasam cateva minute pe foc. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul pudra si mixam in continuare, apoi mutam vasul pe baie de aburi si mixam pana cand devine inchegata bezeaua. Dam deoparte.

Branza mascarpone o mixam un pic cu mixerul, apoi adaugam crema de lamaie si o incorporam, apoi adaugam bezeaua si la fel o incorporam. Vom obtine o crema cu consistenta lejera, pufoasa.

Amestecam cateva afine in crema, apoi o turnam intr-o forma (eu am folosit una de silicon) si o dam la congelator pentru minim 6 ore.

Eu nu am mai amestecat in ea, si a iesit grozav!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu lemon curd si afine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine