Inghetata cu lemon curd si afine

de laura_n in Dulciuri, 15 Iul 2015 | 987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru crema de lamaie:
  • - 3 galbenusuri
  • - 2 lamai
  • - 4 linguri zahar brut
  • - 80 g unt de casa
  • - 400 g mascarpone
  • - 3 albusuri
  • - 3 linguri zahar alb pudra
  • - afine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu lemon curd si afine:

Pregatim intai crema de lamaie ca sa se poata raci si sa o putem incorpora in crema finala.


Asadar, separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam cu zaharul. Lamaile le spalam si le stergem, apoi le radem coaja si le stoarcem sucul. Adaugam sucul si coaja rasa de lamaie peste galbenusuri si amestecam. Punem vasul pe foc si amestecam cu un tel continuu pana capata consistenta crema, apoi adaugam untul si mai lasam cateva minute pe foc. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.


Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul pudra si mixam in continuare, apoi mutam vasul pe baie de aburi si mixam pana cand devine inchegata bezeaua. Dam deoparte.


Branza mascarpone o mixam un pic cu mixerul, apoi adaugam crema de lamaie si o incorporam, apoi adaugam bezeaua si la fel o incorporam. Vom obtine o crema cu consistenta lejera, pufoasa.


Amestecam cateva afine in crema, apoi o turnam intr-o forma (eu am folosit una de silicon) si o dam la congelator pentru minim 6 ore.


Eu nu am mai amestecat in ea, si a iesit grozav!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu lemon curd si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Lia_ 1

17.07.2015, 10:10

Dar ce-avem noi aici!?

mirela0911 1

17.07.2015, 12:54

Delicioasa pe caldura asta!

Catalina L 1

24.07.2015, 14:05

delicioasa si superba

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu nuci caramelizate