Îngheţată cu portocale şi sirop de grenadine

de diaconta in Dulciuri, 22 Apr 2012 | 2202 vizualizari

 

Am avut eu ceva suspiciuni privind reţeta asta,totuşi am lasat-o aşa.A ieşit deosebit de cremoasă şi gustoasa,dar nu s-a îngheţat suficient.Mie-mi place,dar data viitoare am sa procedez altfel.

 

INGREDIENTE

  • Sucul de la 3 portocale – 150 ml
  • 100 ml sirop concentrat de grenadine
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • O lingura iaurt grasime 10%
  • Zeama de la ½ lamaie
  • Zahar vanilat
  • Capsuni
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Îngheţată cu portocale şi sirop de grenadine:

Galbenusurile la amestecam cu zaharul vanilat si cele doua linguri de zahar.Sucul de portocale il amestecam cu siropul de grenadine si zeama de lamaie.Siropul de grenadine are o culoare rosu intens si va intensifica culoarea data de sucul de portocale.Incalzim siropul,apoi il amestecam cu galbenusurile amestecate cu zahar.


Punem amestecul la foc mic si amestecam pana cand obtinem o crema groasa.Va dura 10-15 minute.


Luam de pe foc si adaugam frisca amestecata cu iaurtul.Punem iar vasul pe foc 5 minute la foc foarte mic.


Eu cred ca aici nu ar mai fi trebuit pus pe foc,dar asa era reteta.


Lasam sa se raceasca,punem intr-un vas la congelator peste noapte.Dupa cateva ore,adaugam capsuni taiati bucati.


Gustul este excelent,dar pacat ca aspectul nu este cel pe care ar trebui sa-l aiba o inghetata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Îngheţată cu portocale şi sirop de grenadine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

diaconta 1

25.04.2012, 10:01

Miha ce sa faci cu preferintele omului

ionela2682 1

25.04.2012, 18:09

OOO ce inghetata minunata...vrau si euuu...am fost cuminte ,cu toate ca am cam lipsit de pe aici..deci merit si eu o portie..

diaconta 1

25.04.2012, 20:42

Ionela,pentru tine intotdeauna va fi o portie
si eu am cam lipsit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu fructe exotice