Inghetata de capsuni in foi de napolitana

de daniastefania in Dulciuri, 6 Aug 2015 | 709 vizualizari

 

Pentru o zi calduroasa de vara, va propun o inghetata delicioasa de capsuni, fina, racoroasa si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 250 g capsuni
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 125 g zahar
  • 1 foaie de napolitana
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni in foi de napolitana:

Spalam bine capsunile si le amestecam cu zaharul. Le lasam sa se macereze 15 minute. Apoi le blenduim si le trecem prin strecuratoare, sa scapam de seminte. Obtinem un sirop fin pe care il amestecam cu laptele. Frisca o batem spuma si o adaugam compozitiei anterioare. Dam inghetata la congelator 4 ore. Amestecam la fiecare jumatate de ora sa nu se formeze cristale. Taiem foaia de napolitana in doua parti egale. Apoi scoatem inghetata din congelator, o blenduim si o intindem pe o jumatate de foaie de napolitana si o acoperim cu cealalta jumatate. Dam la congelator doua ore, apoi taiem cu un cutit zimtat si ne racorim cu o inghetata delicata de capsuni. Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de capsuni in foi de napolitana-0
Inghetata de capsuni in foi de napolitana-1
Inghetata de capsuni in foi de napolitana-2
Inghetata de capsuni in foi de napolitana-3
Inghetata de capsuni in foi de napolitana-4
Inghetata de capsuni in foi de napolitana-5

COMENTARII (17)

Catalina L

Catalina L 1

07.08.2015, 20:22

buna idea

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

08.08.2015, 22:49

minunata!

Gicuta69

Gicuta69 1

10.08.2015, 09:47

Ce buna-i pe caldura asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!