Inghetata de ciocolata

de adela1981 in Dulciuri, 6 Sep 2012 | 3946 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua intregi
  • 100 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 80 gr zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie 45 %
  • 20 gr cacao
  • Pentru servit:
  • 50 gr ciocolata alba
  • sos ciocolata
  • 50 gr zmeura
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata:

Necesita ceva timp pana ce se raceste, asta fiindca nu am masina de inghetata, dar merita toata osteneala, sper sa va placa si voua.

Se bat ouale intregi cu zaharul si laptele pe baie de abur pana ce se ingroasa. Apoi adaugam cacao si ciocolata topita cu 50 ml frisca, se amesteca si se da la rece. Intre timp se bate restul de frisca. Se incorporeaza treptat in spuma de ciocolata si se da la congeletor pentru o ora. Dupa o ora se scoate si se amesteca din nou si iar se da la congelator pentru o ora.  Aceasta operatiune este pentru a evita formarea cristalelor de gheata si asa veti obtine o inghetata cremoasa si delicioasa.

Pentru servit, presarati deasupra ciocolata alba rasa, sos de ciocolata si zmeura proaspata, yum, yum deja salivez :)))), delicioasa!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de ciocolata