Ingheţată de pepene galben

de diaconta in Dulciuri, 22 Aug 2011 | 2182 vizualizari

 

Parca tot inghetata e dulcele cel mai bun acum,ca sa nu mai spun ca inghetata e in topul preferintelor mele.De data aceasta am incercat o inghetata de pepene galben,foarte aromata si cremoasa.

 

INGREDIENTE

  • Un pepene galben( din soiul mai verzui)
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • Zeama de la o lamâie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • O lingurita esenta de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ingheţată de pepene galben:

Se taie pepenele, inlaturam samburii si scobim miezul.Putem sa pastram coaja pentru a aseza in ea inghetata,coaja îi va da mai multa aroma



Miezul pepenului se blenduieste,se amesteca cu cele 4 linguri de zahar,zaharul vanilat si zeama de lamâie,apoi se pune pe foc sa fiarba doua trei clocote.



Se lasa sa se raceasca.Cand este rece se adauga si esenta de menta.



Se mixeaza si frisca apoi se încorporeaza în piureul de pepene,amestecand usor.



Se pune la congelator si mai amestecam în el la interval de o ora,pentru a nu se forma ace de gheata.



Gustul a fost delicios si foarte racoros,dar culoarea m-a cam dezamagit putin.Nu a fost nici galben,nici verde.







Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ingheţată de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

DIANA B 1

24.08.2011, 08:55

As vrea si eu ... dar nu-mi place pepenele galben ... te super daca dau portia mea altcuiva ?

adry88 1

24.08.2011, 11:03

foarte buna place

diaconta 1

24.08.2011, 20:56

Diana,eu nu mananc niciodata pepene galben,dar in inghetata mi-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Banana split