Inghetata de vanilie cu ciocolata

de mirela0911 in Dulciuri, 3 Iul 2016 | 1103 vizualizari

 

Si pentru ca am avut norocul sa castig frigiderul la concursul cu inghetata, v-am adus inca un fel, drept multumire ca mi-ati facut acea zi de neuitat! Asa ca va servesc pe toti cu cate o inghetata de vanilie cu ciocolata! Multumesc, Bucataras! Multumesc, bucatarasi dragi! :X >:D<

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 cana cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu ciocolata:

Intr-o craticioara se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine compozitia pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga laptele si se mixeaza usor. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase.


Va face spuma cat timp este pe foc, dar va disparea pe masura ce se ingroasa crema. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, eventual se pune intr-o oala mai mare cu apa rece si se amesteca pentru a grabi procesul de racire.


Se bate bine frisca. Se amesteca cu rema de vanilie. Ciocolata amaruie se taie bucatele cat mai mici. Se omogenizeaza impreuna cu crema, se toarna intr-o cutie care se da la congelator pentru cel putin 4 ore.


Se serveste ornata cu sos de ciocolata sau sirop de zmeura, sau cu ce doriti.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Ouale si laptele sa fie la temperatura camerei.

2

Nu a fost necesar sa amestec in inghetata in timp ce statea la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

mirela0911 1

05.07.2016, 11:12

Multmesc, Dantes!

mirela0911 1

05.07.2016, 11:12

Licurici mersi!

miki_a 1

05.07.2016, 15:37

Felicitari Mirela si multumim pentru tratatie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars