Inghetata de vanilie cu zmeura

de Miha in Dulciuri, 10 Mai 2015 | 1324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri indulcitor Green Sugar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • esenta de vanilie
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu zmeura:

Galbenusurile si indulcitorul se mixeaza pana se albesc. Se adauga amidonul, se incorporeaza bine in crema de galbenusuri, apoi se toarna incet laptele. Se pune vasul la baine marie (sau la foc mic) si se fierbe compozitia, amestecand continuu cu un tel, pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se lasa la racit si se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie.


Peste compozitia foarte bine racita se toarna smantana pentru frisca, se amesteca bine, apoi se pune in vasul masinii de inghetata (tinut 24 ore la congelator). Se proceseaza timp de cca 20 de minute, pana cand inghetata se va intari. Adaugam zmeura si procesam in continuare, timp de cca 10-15 minute.


In cazul in care preparati inghetata fara masina de inghetata mixati smantana pentru frisca pana devine pufoasa (nu e necesar sa fie ferma), apoi se incorporeaza in compozitia de oua racita. Puneti vasul la congelator, apoi il scoateti din ora in ora si mixati inghetata, astfel incat sa spargeti acele de gheata ce se formeaza.


Inghetata se pune intr-o caserola si se da la congelator pentru cca o ora, apoi se serveste.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:27

Catalina L 1

13.05.2015, 07:10

Delicioasa!

Micutza Luana 1

05.06.2015, 14:02

deliciuuuuu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie cu alune pralinate